Facebook app: Αναγκάστε την εφαρμογή να ανοίγει τα links σε εξωτερικό browser

Δείτε πώς να αναγκάσετε την εφαρμογή σε τηλέφωνο να ανοίγει σε ένα εξωτερικό πρόγραμμα ς τους συνδέσμους.

facebookphone

Η εφαρμογή Facebook που έχετε εγκαταστήσει στο τηλέφωνό σας έχει ενσωματωμένο ένα browser και έτσι όταν κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμό βλέπετε τα αποτελέσματα κατευθείαν στην εφαρμογή του Facebook χωρίς να αλλάξετε πρόγραμμα.

Σαν δυνατότητα είναι εύχρηστή αλλά ο εσωτερικός browser του Facebook δεν ρυθμίζεται. Επίσης, όσο λιγότερα δεδομένα τροφοδοτείτε απευθείας στο Facebook, τόσο το καλύτερο, σωστά;

Το χαρακτηριστικό αυτό φαινόταν να είχε αφαιρεθεί σιωπηλά τον Ιούνιο του 2021, αλλά αποκαταστάθηκε ξανά σιωπηλά. Κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχει για πάντα, αλλά στο μεταξύ, δείτε πώς μπορείτε να αναγκάσετε την εφαρμογή Facebook να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας για να προβάλει συνδέσμους.

Τι είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης εντός εφαρμογής;
Ένα πρόγραμμα περιήγησης εντός εφαρμογής δεν είναι παρά ένα πρόγραμμα προβολής ιστοσελίδων χωρίς όλες τις άλλες λειτουργίες που έχουν τα εξειδικευμένα προγράμματα περιήγησης όπως το , το Chrome, το Brave και το Firefox.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών όπως το Facebook δημιούργησαν αυτό το πρόγραμμα περιήγησης για να λειτουργεί μόνο στην εφαρμογή τους. Δεν μπορεί να ανοίξει ανεξάρτητα, λειτουργεί μόνο μέσω της εφαρμογής τους.

Αυτά τα προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούνται από εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter και το Gmail για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή τους αντί να πηγαίνετε σε κάποια  άλλη. Δεν θέλουν να απομακρυνθείτε από την εφαρμογή τους.

Αρνητικά του προγράμματος περιήγησης εντός της εφαρμογής του Facebook
Καταρχήν τέτοιου είδους προγράμματα περιήγησης είναι εντελώς απλά, απέριττα, σε σύγκριση φυσικά με ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης.

Μπορείτε να προβάλετε μόνο έναν ιστότοπο τη φορά, δηλαδή δεν μπορείτε να ανοίξετε νέες καρτέλες.

Δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε νέες διευθύνσεις URL αφού δεν υπάρχει γραμμή διευθύνσεων σε αυτά τα προγράμματα περιήγησης.

Το πρόγραμμα περιήγησης εντός μίας εφαρμογής δεν αποθηκεύει πληροφορίες σύνδεσης, επομένως θα πρέπει να τις πληκτρολογήσετε ξανά, εάν βρεθείτε σε έναν ιστότοπο που απαιτεί τον κωδικό πρόσβασής σας.

Μάλιστα μερικές φορές οι σελίδες δεν φορτώνονται σωστά ή ενδέχεται να κολλήσουν λίγο μετά το άνοιγμά τους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμο ιστορικό περιήγησης, επομένως δεν μπορείτε να επιστρέψετε και να ολοκληρώσετε μια ιστορία αργότερα χωρίς να την αναζητήσετε και πάλι από το Facebook.

Δεν μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε έναν ιστότοπο. Το Facebook έχει έναν τρόπο να «αποθηκεύει» τη διεύθυνση URL του ιστότοπου, αλλά είναι διαφορετικός από την του σελιδοδείκτη.

Δε παίρνει επεκτάσεις, δεν μπορεί να ρυθμιστεί να μην σας φαίνονται οι διαφημίσεις ενός ιστότοπου, δεν μπορεί να παρακάμψει τα scripts του ιστότοπου, δεν μπορεί να θυμάται ότι έχετε αποδεχτεί τα cockies.

Πως να αλλάξτε το Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Facebook

facebook browser media link

Εάν θέλετε να αναγκάσετε το Facebook να ανοίξει τους συνδέσμους που κάνετε κλικ στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας, κάντε τα παρακάτω βήματα:.

Βήμα 1: Στην εφαρμογή Facebook, πατήστε το μενού που είναι το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το “Ρυθμίσεις και απόρρητο“.

Βήμα 2: στο αναπτυσσόμενο μενού πατήστε το “Ρυθμίσεις“. Στην νέα οθόνη κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το “Μέσα“.

Βήμα 3: Στην νέα οθόνη κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε το “Εξωτερικό άνοιγμα συνδέσμων” Μαρκάρετέ το.

Αυτό ήταν!. Τώρα την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να ανοίξετε έναν σύνδεσμο ιστος μέσω του Facebook, θα ανοίξει με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης που έχετε ρυθμίσει στο κινητό σας τηλέφωνο.

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).