FaceTime Απενεργοποιήστε το τώρα, σας παρακολουθούν

Ένα σοβαρό που ανακαλύφθηκε στο iOS της , επιτρέπει στους του FaceTime να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο και στην της ς που καλούν ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης της συσκευής δεν απαντήσει στην κλήση.

Το σενάριο: Κάποιος καλεί με FaceTime ένα άλλο άτομο που έχει μια συσκευή iOS και πριν απαντήσει, προσθέτει τον εαυτό του και τον παραλήπτη στο Group FaceTime. FaceTime

Αυτό θα προκαλέσει την ενεργοποίηση του μικροφώνου του ατόμου που καλεί και θα του επιτρέψει να ακούσει to τι συμβαίνει στο δωμάτιο. Αν τώρα ο ιδιοκτήτης της συσκευής πιέσει το button για να μην ακούγεται η κλήση του FaceTime, θα ενεργοποιηθεί και η μπροστινή κάμερα.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος σας καλεί στο FaceTime, θα μπορούσε να ακούει και να βλέπει τι κάνετε χωρίς να το γνωρίζετε.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιος ανακάλυψε το σφάλμα για πρώτη φορά, όμως πάρα πολλοί το δημοσιεύουν στα κοινωνικά δίκτυα σαν βίντεο όπως βλέπετε παρακάτω.

Το 9to5Mac αναφέρει ότι η Apple γνωρίζει το πρόβλημα και ότι θα διαθέσει μια επιδιόρθωση αυτή την εβδομάδα.

  Εφαρμογές iOS: περισσότερες διαρροές από τις εφαρμογές του Android

Μέχρι τότε, καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε εντελώς το FaceTime στην συσκευή σας από τις Ρυθμίσεις – FaceTime.

___________________

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  36  =  39