FBI: Απόστολος Τρόβιας κατηγορείται για μπουγάδες στο DarkWeb

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμο της ναρκοαγοράς AlphaBay, οι ομοσπονδιακοί εξακολουθούν να χρεώνουν άτομα με εγκληματικές δραστηριότητες.

Την Παρασκευή, η SEC και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσαν κατηγορίες εναντίον του Απόστολου Τρόβια, ενός Έλληνα υπηκόου που ισχυρίζονται ότι δημοσίευε στην ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «The Bull».

sec

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους εμπόρους ναρκωτικών οι αρχές ισχυρίζονται ότι ο Τρόβιας χρησιμοποίησε κάποια forum του darkweb σαν τρόπο συζήτησης ατόμων που θέλουν να αγοράσουν ή να πουλήσουν εμπιστευτικές πληροφορίες, ενώ κρύβονταν πίσω από “λογισμικό ανωνυμοποίησης, ψευδώνυμα, και πληρωμές Bitcoin”.

Στο AlphaBay και άλλους ιστότοπους στο dark web όπως το Dream Market ή το Nightmare Market, το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Απόστολος Τρόβιας προσέφερε και τελικά πούλησε πληροφορίες για μετοχές. Ωστόσο, όπως περιγράφει η καταγγελία (PDF) οι πελάτες του περιλάμβαναν τουλάχιστον έναν μυστικό πράκτορα της IRS και έναν μυστικό του .

Το 2017, το έγγραφο ισχυρίζεται ότι ο Απόστολος Τρόβιας έδωσε στον πράκτορα της IRS πληροφορίες πριν από την κυκλοφορία κερδών σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις σε αντάλλαγμα Bitcoin. Οι πληροφορίες προέρχονταν από τριμηνιαίες αναφορές κερδών της Illumina και της Analogic, αν και τα έγγραφα δείχνουν ότι ο Trovias ένωσε μερικά από τα δεδομένα σε μία από τις αναφορές.

Μεταξύ Δεκεμβρίου του 2016, όταν εγγράφηκε στον ιστότοπο και Ιουλίου του 2017, όταν σταμάτησε να λειτουργεί η AlphaBay, ο APOSTOLOS TROVIAS, a/k/a “The Bull”, ο εναγόμενος, πρόσφερε προς πώληση, στο AlphaBay, συμβουλές για μετοχές που βασιζόταν σε μη δημόσιες πληροφορίες από συγκεκριμένους εκδότες κινητών αξιών και οι οποίες μπορούσαν να αγοραστούν μεμονωμένα, σε εβδομαδιαία ή και σε μηνιαία βάση για τιμές που κυμαίνονται από 29,95$ ανά συμβουλή ή προς 329,95$ για μηνιαία συνδρομή συμβουλών που βασίζονται σε μη δημόσιες εσωτερικές πληροφορίες.

  1. Μεταξύ Δεκεμβρίου 2016, όταν ο APOSTOLOS TROVIAS, a/k/a “The Bull”, ο εναγόμενος, απέκτησε τον λογαριασμό του και Ιουλίου του 2017 περίπου, όταν το AlphaBay έπαψε να λειτουργεί, ο TROVIAS ολοκλήρωσε την πώληση δεκάδων συμβουλών, περίπου τρία εβδομαδιαία και τρία μηνιαία προγράμματα, με συνολικά περίπου 45 συναλλαγές μέσω της AlphaBay.
  2. Επίσης, περίπου το 2017, η APOSTOLOS TROVIAS, a/k/a «The Bull», ο εναγόμενος, πρόσφερε προς πώληση και πούλησε, μεταξύ άλλων εμπιστευτικών πληροφοριών που ανήκουν σε διάφορους εκδότες κινητών αξιών, για περίπου $5.000 σε Bitcoin, τουλάχιστον μια Έκθεση κερδών πριν από την κυκλοφορία της από μια δημόσια εταιρεία.

  Αίτηση στο FBI να ελέγξει την Snapchat για διακίνηση φαιντανύλης

Μέχρι το 2020, οι ομοσπονδιακοί ισχυριζόταν ότι ο Τρόβιας προσπαθούσε να φτιάξει τη δική του σκοτεινή ιστοσελίδα, πιθανότατα επειδή οι αγορές που χρησιμοποιούσε συνέχιζαν να κλείνουν. Τα έγγραφα του υπουργείου δεν αναφέρουν κάποια σύλληψη.

Ωστόσο, το PCMag.com έχει ένα έγγραφο από τις 27 Μαΐου που επιδιώκει την έκδοσή του μετά τη σύλληψή του στο Περού.

Το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ τον κατηγορεί για απάτες σε χρεόγραφα, η οποία μπορεί να του επιφέρει μια μέγιστη ποινή φυλάκισης 25 ετών, καθώς και μια κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών.

fbi,sec,απόστολος τρόβιας,iguru,iguru.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).