Το FBI (Internet Crime Complaint) προειδοποιεί: Προσοχή στο FBI


Κάποιοι απατεώνες φέρεται να προσπαθούν να μιμηθούν το FBI για να διαθέσουν κακόβουλες εφαρμογές, αλλά και για να κάνουν πιο πιστευτά τα μηνύματα που αποστέλλουν.FBI

Το ομοσπονδιακό Internet Crime Complaint (IC3) εξέδωσε μια προειδοποίηση την Τετάρτη, γιατί διαπίστωσε πολλές καταγγελίες από άτομα που έλαβαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από το IC3.

Κάθε μήνυμα δηλώνει ότι ο αποδέκτης οφείλει διάφορα χρηματικά ποσά σαν αποζημίωση για επιθέσεις ή απάτες στον κυβερνοχώρο και τους ζητά να συμπληρώσουν ένα συνημμένο έγγραφο με τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ναι καλά το μαντέψατε, το συγκεκριμένο αρχείο περιέχει κακόβουλο λογισμικό.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα ισχυρίζεται ότι ένας Νιγηριανός συνελήφθη από το FBI στην Ατλάντα των Η.Π.Α. και ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση του παραλήπτη βρέθηκε στον υπολογιστή του απατεώνα. Το μήνυμα απαιτεί από τον παραλήπτη, να συμπληρώσει ένα συνημμένο έγγραφο με τα στοιχεία επικοινωνίας τους και να το επιστρέψουν στην “υπηρεσία.”

“Έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον άλλες τρεις εκδόσεις της ίδιας απάτης που χρησιμοποιεί το IC3”, προειδοποιεί το FBI. “Από τον Ιούλιο του 2017, το IC3 έλαβε πολλές καταγγελίες για την ίδια απάτη”.

Αυτή τη στιγμή, κυκλοφορούν άλλες δύο παραλλαγές τέτοιων ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Η πρώτη ισχυρίζεται ότι προέρχεται από το γραφείο IC3 του FBI στο Χιούστον του Τέξας και ενημερώνει τον παραλήπτη ότι οφείλει μια αποζημίωση ύψους 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την συμμετοχή του σε μια τραπεζική απάτη.

Η τρίτη παραλλαγή έχει πιο απειλητικό τόνο, αναφέροντας ότι η διεύθυνση IP του παραλήπτη παρακολουθείται από τον Σεπτέμβριο του 2017 για εγκλήματα στο διαδίκτυο. Έτσι το μήνυμα απαιτεί από τον παραλήπτη να συμπληρώσει την επισυναπτόμενη φόρμα και να την επιστρέψει.

Μέχρι στιγμής, το FBI αναφέρει ότι δεν φαίνεται να έχει πληγεί κάποιος οικονομικά από τις συγκεκριμένες απάτες. Οι ομοσπονδιακοί φέρεται να αναζητούν τους απατεώνες, και μάλλον αναμένονται συλλήψεις.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news