Πόσο στοίχισε στο FBI η παραβίαση του iPhone;

Ο Διευθυντής του FBI αποκάλυψε σήμερα ότι το FBI ξόδεψε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για να σπάσει το του Syed Farook. Μετά από σχεδόν ένα μήνα, οι ομοσπονδιακοί δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν κάτι σημαντικό στη συσκευή.Raining money fbi

Το τηλέφωνο, που ήταν η αιτία διαμάχης της και του FBI και απασχόλησε όλα τα media το τελευταίο διάστημα, τελικά δεν είχε καμιά αξία για τις έρευνες, καθώς δεν περιείχε στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέσουν τον Farook με ριζοσπαστικές ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες.

Το FBI πάντα υποστήριζε ότι το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου του Farook θα μπορούσε να σώσει ζωές Αμερικανών πολιτών από μελλοντικές επιθέσεις.

Η προσπάθεια όμως παραβίασης της αποδείχθηκε εντελώς ανώφελη. Κόστισε δε, πάρα πολλά πολλά χωρίς να φέρει επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο κ. Comey δεν ανέφερε άμεσα την τιμή του εργαλείου που χρησιμοποιήθηκε για το του iPhone, αλλά μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα μόνοι μας από την απάντηση που έδωσε σε μια ερώτηση σε ένα συνέδριο ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Όταν ρωτήθηκε πόσο κατέβαλε το FΒI για το εργαλείο που χρησιμοποίησε για να ξεκλειδώσει τη συσκευή, ο κ. Comey απάντησε:

«Πολύ, περισσότερο από ό, τι θα πάρω εγώ μέχρι να συνταξιοδοτηθώ, δηλαδή σε επτά χρόνια και τέσσερις μήνες, αυτό είναι σίγουρο.”

Τα υπόλοιπα είναι απλά μαθηματικά. Ο Comey παίρνει περίπου 180.000 δολάρια το χρόνο, και του απομένουν 7,3 χρόνια στην υπηρεσία.

Σύνολο 1.3 εκατομμύρια δολάρια.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).