Πόσο στοίχισε στο FBI η παραβίαση του iPhone;


Ο Διευθυντής του FBI James Comey αποκάλυψε σήμερα ότι το FBI ξόδεψε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για να σπάσει το iPhone του Syed Farook. Μετά από σχεδόν ένα μήνα, οι ομοσπονδιακοί δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν κάτι σημαντικό στη συσκευή.Raining money fbi

Το τηλέφωνο, που ήταν η αιτία διαμάχης της Apple και του FBI και απασχόλησε όλα τα media το τελευταίο διάστημα, τελικά δεν είχε καμιά αξία για τις έρευνες, καθώς δεν περιείχε στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέσουν τον Farook με ριζοσπαστικές ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες.

Το FBI πάντα υποστήριζε ότι το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου του Farook θα μπορούσε να σώσει ζωές Αμερικανών πολιτών από μελλοντικές επιθέσεις.

Η προσπάθεια όμως παραβίασης της αποδείχθηκε εντελώς ανώφελη. Κόστισε δε, πάρα πολλά πολλά χωρίς να φέρει επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο κ. Comey δεν ανέφερε άμεσα την τιμή του εργαλείου που χρησιμοποιήθηκε για το hack του iPhone, αλλά μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα μόνοι μας από την απάντηση που έδωσε σε μια ερώτηση σε ένα συνέδριο ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Όταν ρωτήθηκε πόσο κατέβαλε το FΒI για το εργαλείο που χρησιμοποίησε για να ξεκλειδώσει τη συσκευή, ο κ. Comey απάντησε:

«Πολύ, περισσότερο από ό, τι θα πάρω εγώ μέχρι να συνταξιοδοτηθώ, δηλαδή σε επτά χρόνια και τέσσερις μήνες, αυτό είναι σίγουρο.”

Τα υπόλοιπα είναι απλά μαθηματικά. Ο Comey παίρνει περίπου 180.000 δολάρια το χρόνο, και του απομένουν 7,3 χρόνια στην υπηρεσία.

Σύνολο 1.3 εκατομμύρια δολάρια.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news