James Comey του FBI: γιατί καλύπτω την κάμερα μου με ταινία

Ακούγεται εντελώς παρανοϊκό, αλλά το να καλύψετε την κάμερα σας με ταινία μπορεί να μην είναι και τόσο κακή ιδέα. Ο Mark Zuckerberg αλλά και ο διευθυντής του FBI James Comey το κάνουν ήδη.

Στην πραγματικότητα, ο James Comey υπερασπίστηκε σήμερα προηγούμενές του δηλώσεις που ανέφεραν ότι χρησιμοποιεί ταινία για να καλύψει τις συσκευές του.

“Μήπως έχετε ακόμα ταινία πάνω από τις κάμερες στο σπίτι σας;” ρώτησε ένας ερευνητής στο συνέδριο for Strategic and International Studies τον Διευθυντή του FBI James Comey.
webcam-spyware fbi
Ο Comey απάντησε:

“Heck yeah, heck yeah. Και είναι κάτι που με εμπαίζουν … αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι κλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους […] κλειδώνουν τις πόρτες τους τη νύχτα. Έχω ένα σύστημα συναγερμού. Αν έχετε ένα σύστημα συναγερμού θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε. Δεν είναι τρελό το ότι ο Διευθυντής του FBI νοιάζεται για την προσωπική ασφάλεια”

Ο Comey προχώρησε περισσότερο, εξηγώντας ότι ήταν κοινή πρακτική στο FBI και κάθε γραφείο της κυβέρνησης να καλύπτει τις κάμερες με κοινά υλικά, όπως η ταινία.

“Μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε γραφείο της κυβέρνησης, όλοι έχουμε μικρές ταινίες στην κάμερα στο πάνω μέρος της ς. Όλα έχουν ένα μικρό καπάκι που κλείνει.”

Η συζήτηση είχε επικεντρωθεί γύρω από την αυξανόμενη ανησυχία ότι το Διαδίκτυο των πραγμάτων ήταν κατά ίσα μέρη βολικό αλλά και εφιάλτης για την ασφάλεια.

Ο Comey πιστεύει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν δεδομένο ότι ο τους μπορεί να τους προστατεύσει από το κακόβουλους χρήστες, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε από απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).