FinTech; Γνωρίζετε αν η εφαρμογή πουλάει τα δεδομένα σας;

To 42% των καταναλωτών διεθνώς χρησιμοποιούν μια δωρεάν εφαρμογή FinTech, όμως οι μισοί από αυτούς δεν γνωρίζουν εάν η εφαρμογή πουλάει τα δεδομένα τους, αποκαλύπτει έρευνα της ESET

Η ESET, αποκαλύπτει ότι το 42% των καταναλωτών διεθνώς χρησιμοποιεί μια δωρεάν εφαρμογή ή πλατφόρμα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech). Από αυτούς, οι μισοί (50%) δε γνωρίζουν εάν η εφαρμογή που χρησιμοποιούν πουλάει τα δεδομένα τους.

Η ESET διερεύνησε το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων των καταναλωτών στην παγκόσμια έρευνα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech), στην οποία συμμετείχαν 10.000 καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία.

Η έρευνα αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το πώς οι καταναλωτές προστατεύουν τις ευαίσθητες πληροφορίες τους όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές FinTech.

Η έρευνα δείχνει ότι, εκτός από το μεγάλο ποσοστό καταναλωτών που δε γνωρίζουν εάν πωλούνται τα δεδομένα τους, μόνο το 31% των ανθρώπων που συμμετείχαν δηλώνουν ότι διαβάζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας εφαρμογής FinTech πριν από την εγκατάσταση της, και μόνο το 29% έχει διαβάσει την πολιτική απορρήτου.

Τα ευρήματα ρίχνουν φως στα μέτρα που λαμβάνουν – ή δεν λαμβάνουν – οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα οικονομικά τους, και ότι πολλοί από αυτούς ενδέχεται να είναι ευάλωτοι στις απειλές που εγκυμονούν στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με την έρευνα:

• Σχεδόν οι μισοί (48%) από τους καταναλωτές δε χρησιμοποιούν VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) και το 42% των καταναλωτών συνδέεται στις εφαρμογές μέσω δημόσιου δικτύου Wi-Fi.
• Ένας στους πέντε καταναλωτές διεθνώς εκτιμούν ότι έχουν προχωρημένες γνώσεις τεχνολογίας. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και από αυτούς, το 31% δε χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή για τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης.
• Είναι επίσης ενδιαφέρον, ότι από το 22% των ερωτηθέντων που μπορούν να θεωρηθούν ως “FinTech adopters” (εκείνοι που χρησιμοποιούν τέσσερις ή περισσότερες εφαρμογές FinTech), το 93% έχουν εγκατεστημένο λογισμικό ασφαλείας σε τουλάχιστον μερικές από τις συσκευές τους.
• Ταυτόχρονα, για τους “FinTech non-adopters” (εκείνοι που χρησιμοποιούν μία έως τρεις εφαρμογές), αυτό το ποσοστό μειώνεται στο 85%. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται περισσότερο να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές FinTech λαμβάνουν περισσότερες προφυλάξεις για την κυβερνοασφάλεια όσον αφορά τα προσωπικά τους οικονομικά δεδομένα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Ignacio Sbampato, chief business officer της ESET, δήλωσε:

“Η προστασία των ευαίσθητων οικονομικών δεδομένων των καταναλωτών δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Η χρηματοοικονομική τεχνολογία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο δρόμο της προσωπικής και κοινωνικής οικονομικής ανάκαμψης και είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύονται επαρκώς οι λύσεις FinTech και οι χρήστες τους. Τα ευρήματά μας σχετικά με τους καταναλωτές και τη στάση τους απέναντι στην ασφάλεια δεδομένων αποκαλύπτουν ότι πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να είναι ευάλωτοι σε κινδύνους στον κυβερνοχώρο και είναι αποστολή μας να διασφαλίσουμε ότι οι πιο πολύτιμες πληροφορίες των χρηστών τεχνολογίας προστατεύονται με προηγμένο λογισμικό ασφαλείας. “

Για να μάθετε περισσότερα στοιχεία για την ESET και την παγκόσμια έρευνα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση newsroom.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).