Νέες εγκαταστάσεις του Windows 10 χωρίς την άδεια του χρήστη


Γνωρίζουμε όλοι πια ότι η Microsoft χρησιμοποιεί αρκετά επιθετικές μεθόδους για να προωθήσει την αναβάθμιση σε Windows 10. Οι τελευταίες αναφορές που έχουμε για το φαινόμενο “εγκαταστήστε τα Windows 10 γιατί έτσι το θέλουμε” έρχονται από χρήστες Windows 7 και 8 από όλο τον κόσμο και αποκαλύπτουν ότι η Microsoft για άλλη μια φορά “φυτεύει” το νέο λειτουργικό σύστημα ακόμα και δεν το επιθυμείτε. windows 10 upgrade

Μια δημοσίευση στο reddit που έχει λάβει αρκετή προσοχή τις τελευταίες ώρες αποκαλύπτει ότι ” υπολογιστές με Windows 7 ξεκίνησαν αυτόματη αναβάθμιση σε Windows 10 χωρίς άδεια από τον χρήστη.” Στο νήμα του reddit υπάρχουν πολλοί χρήστες που επιβεβαιώνουν το γεγονός.

Υπάρχουν όμως πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν κάποιος αναφέρει ότι τα Windοws 10 ξεκίνησαν την εγκατάσταση χωρίς την άδεια του χρήστη.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι γνωστό ότι από φέτος η Microsoft διαθέτει τα Windοws 10 σαν συνιστώμενη ενημερωμένη έκδοση. Έτσι αν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε νέες ενημερώσεις, το νέο λειτουργικό σύστημα είναι επιλεγμένο εξ ορισμού για εγκατάσταση.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση ξεκίνησε μόνο μια-δυο μέρες μετά από από το Patch της Τρίτης για αυτό το μήνα, είναι πολύ πιθανό, αυτοί οι χρήστες να άρχισαν την αναβάθμιση σε Windοws 10 αφού ήταν προεπιλεγμένη στη λίστα του Windows Update. Έτσι δεν μπορεί να πει κανείς ότι συνέβη εντελώς χωρίς την άδειά τους.

Επίσης να αναφέρουμε την παλαιότερη δημοσίευσή μας με τίτλο “MS16-023: Ενημέρωση ασφαλείας μαζί με το Get Windows 10.”

Αν δεν διαβάσατε το άρθρο, η Microsoft φαίνεται να κρύβει το εργαλείο αναβάθμισης (τη γνωστή εφαρμογή Get Windows 10) σε ενημερώσεις ασφαλείας, ούτως ώστε να είναι δύσκολο να μην την εγκαταστήσετε.

Όπως και να’χει όμως αν είστε από αυτούς που αναβάθμισαν το σύστημά τους χωρίς να το επιθυμούν, έχετε 30 ημέρες για να υποβαθμίσετε στη προηγούμενη έκδοση.

Αν δεν σας αρέσουν τα Windows 10 και δεν θέλετε να σας εμφανιστούν “ξαφνικά” μπροστά σας, θα πρέπει να ελέγχετε συνεχώς τη λίστα ενημερώσεων του Windows Update πριν τις εγκαταστήσετε. Όσο για τις κρυφές ενημερώσεις είμαστε και μεις εδώ.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news