Ο Firefox 48 θα έρθει με ενεργοποιημένo τo Electrolysis

Ο 48 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε έκδοση τον Αύγουστο 2016 και θα έρθει με μία αξιοσημείωτη αλλαγή, το “”.

" data-medium-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/02/379221_603071213040707_20096895_n.jpg" data-large-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/02/379221_603071213040707_20096895_n.jpg" decoding="async" class="aligncenter wp-image-58346 size-full" src="https://cdn.iguru.gr/files/2016/05/firefox.jpg" alt="firefox electrolysis" width="1000" height="750">

Το χαρακτηριστικό αυτό που θα είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, είναι γνωστό επίσης και ως λειτουργία πολλαπλών διαδικασιών ή απλά E10S.

Το E10S ή Electrolysis λειτουργεί περίπου όπως η τεχνική που οι χημικοί ονομάζουν ηλεκτρόλυση και που με αυτήν μπορούν για παράδειγμα να χωρίσουν το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Έτσι και για τον Firefox, θα χρησιμοποιείται για να διαχωρίσει μια διαδικασία UI και μια διαδικασία περιεχομένου. Η διάσπαση UI από το περιεχόμενο σημαίνει ότι όταν μια ιστοσελίδα καταβροχθίζει μεγάλο ποσοστό της CPU σας εσείς θα μπορείτε να έχετε ενεργά και λειτουργικά τις καρτέλες σας, τα κουμπιά σας και τα μενού.

Με τον ερχομό του Firefox 48, το E10S θα ενεργοποιηθεί για το 1% των χρηστών, αυτών που δεν χρησιμοποιούν πολλά έως καθόλου . Εάν αυτό το πείραμα επιλύσει το θέμα της υπερβολικής κατανάλωσης επεξεργαστικής ισχύς του υπολογιστή, τότε το ποσοστό των χρηστών για τους οποίους θα ενεργοποιηθεί το E10S μπορεί να αυξηθεί. Αν προκαλεί προβλήματα, τότε οι προγραμματιστές της Mozilla πιθανά θα το καταστείλουν.

Τα σχέδια πάντως μέχρι στίγμης είναι ότι με τον ερχομό του Firefox 49, το E10S θα είναι ενεργοποιημένο για όλους τους χρήστες που χρησιμοποιούν τον Firefox χωρίς add-ons. Σύμφωνα με την Mozilla, το 40% όλων των χρηστών του Firefox δεν χρησιμοποιούν ποτέ add-ons.

Το Electrolysis θα επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να καταστεί κάθε περιεχόμενο κάθε καρτέλας ως μια ξεχωριστή διαδικασία, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από την κύρια διεργασία του προγράμματος περιήγησης. Αυτό θα πρέπει να αυξήσει την ασφάλεια του , το πρόγραμμα δεν θα “κολλάει” ως αναφορά τον χειρισμό του και θα επιταχύνει σε πολυπύρηνους επεξεργαστές.

Το μειονέκτημα αυτής της αλλαγής είναι ότι το E10S θα είναι ασυμβίβαστο με πολλές δημοφιλείς επεκτάσεις συμπεριλαμβανομένων των NoScript, Ghostery, Flash Video Downloader και Adblock Edge.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).