Firefox 64 τι φέρνει ο επερχόμενος browser

Firefox 64: Στο iGuRu.gr κρατάμε πιστά μια παράδοση από τότε που η ιστοσελίδα βγήκε online. Δημοσιεύουμε τις final εκδόσεις του browser με download links πριν ανακοινωθούν από το ίδρυμα Mozilla (εκτός αν μας πιάσουν στον ύπνο).

Ο Firefox 64 θα είναι η επερχόμενη έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης και είναι ήδη διαθέσιμος για δοκιμές από τους χρήστες στο κανάλι Nightly. Παρακάτω θα δούμε μερικά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που έρχονται με τον επερχόμενο browser.Firefox 64

O Firefox 64 χρησιμοποιεί φυσικά το νέο κινητήρα Quantum. Έρχεται με ένα εξειδικευμένο περιβάλλον εργασίας που έχει σαν κωδικό όνομα το “Photon”. Το πρόγραμμα περιήγησης δεν υποστηρίζει πλέον πρόσθετα που βασίζονται στο XUL, κι έτσι πολλά κλασικά πρόσθετα δεν είναι συμβατά.

Firefox 64 Share

Η έκδοση 64 φέρνει πολλές αλλαγές που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους χρήστες του Windows 10, όπως ενσωματωμένες ειδοποιήσεις με το σύστημα του Windows 10. Τι σημαίνει αυτό; Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις μπορείτε να το κάνετε μέσα από τις ρυθμίσεις του Windows 10 και όχι από τις ρυθμίσεις του browser.

Εκτός από το παραπάνω ο Firefox 64 φέρνει και ενσωμάτωση με τη λειτουργία Share του συστήματος.

Έτσι με λίγα clicks θα μπορείτε να μοιραστείτε μια διεύθυνση URL ανάμεσα σε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές από το Store ή να την αντιγράψετε στο πρόχειρο χρησιμοποιώντας την κατάλληλη επιλογή του παραθύρου κοινής χρήσης (share) των Windows 10. Κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις οριζόντιες κουκίδες και θα ανοίξει τη διεύθυνση URL του ιστοτόπου.

  Web Browsers: Δοκιμές στις εκδόσεις 32 και 64-bit

Ανασχεδιασμός του διαχειριστή προσθέτων

Ο διαχειριστής πρόσθετων (add-ons manager) επιτρέπει τη διαχείριση επεκτάσεων και θεμάτων στον Firefox. H παρακάτω εικόνα δείχνει τον νέο σχεδιασμό του διαχειριστή πρόσθετων που θα συνοδεύει την επόμενη έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

Τα στοιχεία εμφανίζονται σαν κάρτες με χώρο μεταξύ τους. Λόγω αυτής της αλλαγής, η λίστα των πρόσθετων καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στην οθόνη, αλλά είναι πιο φιλική προς το χρήστη.

Νέα σελίδα για το about:performance

Ο Firefox 64 φέρνει επίσης  μια νέα σελίδα για το about:performance που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιες καρτέλες καταναλώνουν πολλούς πόρους του συστήματός σας. Τέλος, αυτή η χρήσιμη σελίδα έχει τη δική της εντολή στο κύριο μενού. Μπορεί να ανοίξει από το μενού More – Task Manager.

Μετακίνηση Tabs από το Menu

Το Firefox 64 προσθέτει μερικές νέες επιλογές στο μενού καρτελών. Θα βρείτε μια νέα εντολή “επιλέξτε όλες τις καρτέλες” (select all tabs) και ένα νέο υπομενού “μετακίνηση καρτέλας” (move tab) που επιτρέπει την μετακίνηση των επιλεγμένων καρτελών στην αρχή ή στο τέλος της γραμμής καρτελών ή την αποστολή τους σε ένα νέο παράθυρο.

  Vault 7: Το Wikileaks διαρρέει τη CIA!!

Αφαίρεση RSS και Live Bookmarks.

Η Mozilla αποφάσισε να σταματήσει τις λειτουργίες RSS και Live Bookmarks. Δεν θα βρείτε πλέον το κουμπί “Εγγραφή”, και δεν θα υπάρχει κάποιο σημάδι RSS στην οθόνη του προγράμματος περιήγησης. Σύμφωνα με το ίδρυμα Mozilla, η αλλαγή αυτή βελτιώνει την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι αυτές οι λειτουργίες δεν είναι δημοφιλείς στους χρήστες του Firefox.

Προσωπικά, θεωρώ ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που χρησιμοποιούν RSS. Αν είστε ένας από αυτούς, με το νέο browser θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια επέκταση ή να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τρίτων όπως την Feedly.

Θέλετε να δοκιμάσετε τον Firefox 64; Κλικ στο παρακάτω link:

https://download.mozilla.org/?product=firefox-nightly

____________

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


21  +    =  24