Τα πρόσθετα του Firefox είναι απενεργοποιημένα λόγω πιστοποιητικού που έχει λήξει

Ορισμένοι χρήστες του Firefox άρχισαν να παρατηρούν ότι οι εγκατεστημένες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης ήταν ξαφνικά απενεργοποιημένες χωρίς κανένα εμφανές αίτιο.

Firefox

Οι επεκτάσεις εμφανίζουν στην καρτέλα των προσθέτων μηνύματα τύπου “could not be verified for use in Firefox and has been disabled” (δεν ήταν δυνατό να επαληθευτούν για χρήση στο Firefox και έχουν απενεργοποιηθεί). Αντίστοιχα ο Firefox εμφανίζει στην κορυφή το μήνυμα “One or more installed add-ons cannot be verified and have been disabled” (Ένα ή περισσότερα εγκατεστημένα πρόσθετα δεν μπορούν να επαληθευτούν και επομένως έχουν απενεργοποιηθεί).

Οι επηρεαζόμενες επεκτάσεις περιλαμβάνουν το LastPass, το Ghostery, το Download Manager (S3), το Dark Mode, το Honey, το uBlock Origin, το Greasemonkey, το NoScript και άλλα.

Οι διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν είναι να αντικαταστήσετε ή να καταργήσετε τις εν λόγω επεκτάσεις. Το όλο ζήτημα προκαλεί αμηχανία στους επηρεαζόμενους χρήστες. Η πρώτη σκέψη είναι μήπως οι επεκτάσεις αυτές παραβιάζουν ξαφνικά την πολιτική του Firefox.

  Windows 10 1809 αθροιστική ενημέρωση KB4505658

Η απάντηση είναι όχι. Tο πρόβλημα προκαλείται από ένα σφάλμα. Εάν είστε από τους επηρεαζόμενους χρήστες και διαβάσετε προσεκτικά τα μηνύματα, θα παρατηρήσετε ότι το ζήτημα είναι η επαλήθευση. Ένα άρθρο στο Bugzilla αναφέρει ότι το ζήτημα έχει σχέση με την υπογραφή της επέκτασης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται : Το Firefox χαρακτήρισε αυτά τα addon ως μη υποστηριζόμενα, καθώς είναι απενεργοποιημένα λόγω λήξης του ενδιάμεσου πιστοποιητικού υπογραφής.

Όλες οι επεκτάσεις του Firefox πρέπει να υπογραφούν από το Firefox 48 και το Firefox ESR 52. Ο Firefox εμποδίσει την εγκατάσταση των επεκτάσεων με μη έγκυρα πιστοποιητικά (ή κανένα) και αυτό προκαλεί το πρόβλημα στα συστήματα των χρηστών.

Λύση
Οι χρήστες των Nightly, Dev και Android ενδέχεται να είναι σε θέση να απενεργοποιήσουν την υπογραφή των επεκτάσεων. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι αυτό το ζήτημα επιλύθηκε προσωρινά. Θα πρέπει να πάτε στην σελίδα about:config και να ορίσετε την προτίμηση xpinstall.signatures.required σε false για να απενεργοποιήσετε τις υπογραφές.

  Web Macaw το νέο εργαλείο για Web designing

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την ημερομηνία του συστήματος σε προηγούμενη ημέρα, για να επιλύσετε προσωρινά το πρόβλημα, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άλλα ζητήματα.

Το θέμα λογικά μπορεί να επιλυθεί μόνο από την μεριά της Mozilla. Ο οργανισμός πρέπει να ανανεώσει τα πιστοποιητικά ή να δημιουργήσει νέα για να επιλύσει το ζήτημα. Και λογικά η Mozilla θα το κάνει σύντομα, καθώς το πρόβλημα είναι ευρέως διαδεδομένο και επηρεάζει πολλούς χρήστες του Firefox.

Γιαυτό, οι επηρεαζόμενοι χρήστες δεν θα πρέπει να αφαιρέσουν τις απενεργοποιημένες επεκτάσεις από τις εγκαταστάσεις τους. Το ζήτημα θα επιλυθεί μόλις το επιδιορθώσει η Mozilla.

[do_widget id=blog_subscription-3]

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

4 Comments

Leave a Reply
  1. το ίδιο συνέβη και σ’ έμενα δυστυχώς, έκανα κατάργηση του Firefox και ξανά εγκατάσταση άλλα δυστυχώς δεν ανοίγει ποια ο Mozilla, έχεις κάποιος κάποια ιδέα το τη γίνετε;

  2. Παίζει ρόλο το OS?
    Γιατι το πρόβλημα το συναντώ μόνο στα windows 10 μετά την ενημέρωση 1809!!!
    Στο Manjaro (arch based) κανένα πρόβλημα!!!

    • Όχι, δεν υπάρχουν αναφορές ότι φταίει το OS. Είναι καθαρά θέμα της Mozilla.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +    =  16