Το Firefox μπορεί πλέον να δεχτεί επεκτάσεις του Chrome

Δείτε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε την νέα δυνατότητα του Firefox να δέχεται επεκτάσεις του Chrome.

firefox 115

Η Apple, η Google, η Microsoft και η Mozilla σχημάτισαν την Ομάδα Κοινότητας WebExtensions που εκτός άλλων θα διευκολύνει της διαχείριση επεκτάσεων μεταξύ των συμβαλλομένων. H Mozilla έχει εφαρμόσει ήδη τη λειτουργία αυτή στο πρόγραμμα περιήγησης και έτσι επιτρέπει πλέον την εισαγωγή επεκτάσεων από άλλα προγράμματα περιήγησης.

Η δυνατότητα, η οποία βρίσκεται σε δοκιμή αυτή τη στιγμή, μπορεί να ενεργοποιηθεί από όλους τους χρήστες της τελευταίας σταθερής έκδοσης του Firefox, με το εξής τρόπο:

Βήμα 1 : Από τον Firefox, κάντε Update στην τελευταία σταθερή έκδοσή του και μπείτε στην διαχείρισης about:config.
Βήμα 2 : Επιβεβαιώστε ότι θα είστε προσεκτικοί για να μπορέσετε nα συνεχίσετε. Μετά πατήστε το Εμφάνιση όλων.
Βήμα 3 : Κάντε αναζήτηση για το browser.migrate.chrome.extensions.enabled.
Βήμα 4 : Ορίστε τη λειτουργία σε True, για να την ενεργοποιήσετε.

firefox browser migrate chrome extentions

Βήμα 5 : Κάντε επανεκκίνηση του Firefox.

 

Η Mozilla το έχει ενσωματώσει στη λειτουργία εισαγωγής του προγράμματος περιήγησης, την οποία οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν από τη σελίδα Ρυθμίσεις.

Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε Μενού > Ρυθμίσεις > Εισαγωγή δεδομένων (κουμπί) ή φορτώστε το about:preferences#general στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης και ενεργοποιήστε το κουμπί εισαγωγής δεδομένων στη σελίδα.

firefox browser migrate chrome extentions 2

Επιλέξτε Chrome από τη λίστα, αναπτύξτε τις διαθέσιμες επιλογές εισαγωγής και βεβαιωθείτε ότι οι επεκτάσεις είναι επιλεγμένες. Τις υπόλοιπες μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε, αν δεν τις θέλετε.

firefox browser migrate chrome extentions 3

Οι εισαγωγές συνήθως περιορίζονται σε ορισμένα δεδομένα, όπως σελιδοδείκτες ή περιήγησης. Ο Firefox είναι ίσως το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης, που προσθέτει επεκτάσεις στη λίστα των υποστηριζόμενων εισαγωγών.

Η λειτουργία περιορίζεται εκείνη τη στιγμή στο Google Chrome και σε επιλεγμένες επεκτάσεις. Παρόλο που οι επεκτάσεις Firefox και Chrome χρησιμοποιούν το ίδιο πλαίσιο, WebExtensions, δεν είναι άμεσα συμβατές. Οι χρήστες του Firefox που επιχειρούν να εγκαταστήσουν επεκτάσεις από το Web Store του Chrome ενδέχεται να παρατηρήσουν ότι αυτό δεν λειτουργεί.

Η Mozilla αποφάσισε να δημιουργήσει μια λίστα με ζεύγη επεκτάσεων για επεκτάσεις που είναι διαθέσιμες στο Chrome Web Store και στο Mozilla Add-ons Store. Αντί να εισάγει απευθείας την επέκταση Chrome, ο Firefox εγκαθιστά την έκδοση Firefox της επέκτασης από το κατάστημα επεκτάσεων της Mozilla.

chrome firefox

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι το νέο σύστημα εισαγωγής δεν υποστηρίζει τόσες πολλές επεκτάσεις μέχρι στιγμής. Αυτή η σελίδα στον ιστότοπο της Mozilla (δείτε την με firefox) παραθέτει τα ζεύγη, από τα οποία υπάρχουν 73 αυτήν τη στιγμή.

Υποστηρίζονται ήδη εισαγωγές επεκτάσεων όπως το uBlock Origin, το LastPass, το AdGuard AdBlocker, το Ghostery ή το BitDefender TrafficLight.

Είναι σε εξέλιξη σχέδια για την επέκταση της λίστας για την προσθήκη περισσότερων ζευγών επεκτάσεων στη δυνατότητα εισαγωγής. Είναι επίσης πιθανό οι εισαγωγές από άλλα προγράμματα περιήγησης να υποστηρίζονται στο μέλλον.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new by email.

Firefox,Mozilla,Chrome,extention,επέκταση,επεκτάσεις

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).