Πώς να ρυθμίσετε το ελάχιστο μήκος του PIN για το BitLocker

BitΣε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να διαμορφώσετε το ελάχιστο μήκος PIN του BitLocker με εγκατεστημένο TPM υλικό.

Η δυνατότητα BitLocker των Windows, μπορεί να να κρυπτογραφήσει ακόμα και την μονάδα λειτουργικού συστήματος, όπως άλλωστε αναφέρθηκε σε αυτόν τον οδηγό.

Εάν το σύστημά σας έχει εγκατεστημένη μία TPM (μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας), μπορείτε να ρυθμίσετε το PIN για να ξεκλειδώσετε ένα δίσκο. Σε περίπτωση που δεν έχετε εγκαταστήσει μία TPM, μπορείτε να επιτρέψετε το BitLocker να λειτουργήσει χωρίς συμβατή TPM και χρησιμοποιώντας τον παραδοσιακό κωδικό πρόσβασης.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς να ρυθμίσετε το ελάχιστο μήκος για αυτό το PIN. Μην μπερδεύετε με τo Hello PIN. Ο οδηγός αναφέρεται στο PIN που χρησιμοποιείται  για να κρυπτογραφηθεί και να αποκρυπτογραφηθεί μία μονάδα δίσκου με το BitLocker.

Ειδικά αν έχετε κρυπτογραφήσει την μονάδα δίσκου που τρέχει το λειτουργικό σύστημα με το BitLocker, τότε το PIN αυτό θα σας ζητηθεί κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Και εφενός μεν θα πρέπει να μην είναι απλοϊκό αλλά από την άλλη θα πρέπει να μπορείτε να το απομνημονεύσετε εύκολα.

Πώς να ρυθμίσετε το ελάχιστο μήκος PIN για την εκκίνηση στα Windows 10
1. Επειδή θα πειράξετε το μητρώο, κάντε πρώτα ένα backup αυτού. Αφού τελειώσετε πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο “Εκτέλεση” που θα ανοίξει πληκτρολογήστε την λέξη regedit και πατήστε το πλήκτρο ΟΚ. Θα ανοίξει ο Επεξεργαστής Μητρώους.

2. Στο αριστερό παράθυρο αριστερού του Επεξεργαστή Μητρώου , μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί μητρώου:

<pre>HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\FVE</pre>

3. Αν δεν υπάρχει το FVE, απλά δημιουργήστε το. (Κάντε δεξί κλικ στην λέξη Microsoft , επιλέξτε Δημιουργία > Κλειδί . Ονομάστε το νεοδημιουργημένο δευτερεύον κλειδί ως FVE).

Τώρα στο δεξιό παράθυρο του κλειδιού μητρώου FVE ( HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ FVE ), κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Δημιουργία > Τιμή DWORD (32 bit). Ακόμα και αν τρέχετε 64 bit Windows εσείς θα διαλέξετε το 32 bit. Ονομάστε το νεοσυσταθέν DWORD ως MinimumPIN . Κάντε διπλό κλικ στο MinimumPIN για να τροποποιήσετε τα Δεδομένα τιμής του :

4. Τα προεπιλεγμένα δεδομένα τιμής για αυτό το DWORD είναι 6 , πράγμα που σημαίνει ότι το ελάχιστο μήκος του PIN gγια το BitLocker πρέπει να είναι 6. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα δεδομένα τιμής από 6 σε 20 στη δεκαδική βάση, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Βάλτε το νούμερο της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο κουμπί OK . Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε για να ισχύουν οι αλλαγές.

Την επομένη φορά που θα κρυπτογραφήσετε μία μονάδα με το BitLocker θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ένα PIN νε ελάχιστο μήκος το νούμερο του MinimunPIN.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).