Επιδρομή της Γαλλικής Αστυνομίας στην Google


Η Γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην έδρα της Google στο Παρίσι σήμερα το πρωί, μετά από μια παρατεταμένη έρευνα για φοροδιαφυγή που ξεκίνησε το 2011, σύμφωνα με την Le Parisien.

Περίπου 100 φοροτεχνικοί αξιωματικοί αμολήθηκαν γραφεία της Google στις 5:00 π.μ., τοπική ώρα και άρχισαν να αναζητούν αποδείξεις και έγγραφα που να πιστοποιούν τρόπους φορολογικών παρακάμψεων από την Google.google

Τους τελευταίους μήνες, η Γαλλία κατηγορεί την εταιρεία για παράκαμψη της τοπικής φορολογικής νομοθεσίας και ότι διοχετεύει τα κέρδη της στην επίσημη ευρωπαϊκή της έδρα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι η εταιρεία λειτουργεί με μόνιμα γραφεία στο Παρίσι, και γι ‘αυτό θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους. Έτσι θα πρέπει να πληρώνει φόρους στην Γαλλία, που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, η Ιρλανδία έχει τον χαμηλότερο εταιρικό φόρο στην ΕΕ, και πολλές άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft, εκμεταλλευόμενες το γεγονός έχουν την έδρα εκεί.

Οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν την έρευνα για μια υποτιθέμενη φορολογική απάτη της Google το 2011, όταν έκαναν έφοδο στα γραφεία τους στο Παρίσι για πρώτη φορά.

Γάλλοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η Goοgle τους χρωστάει 1,6 δις ευρώ σε φόρους από τότε που άρχισε να λειτουργεί η εταιρεία στο Παρίσι. Κατά την έναρξη του 2016, η Goοgle αντιμετώπισε μια παρόμοια έρευνα στη Βρετανία, αλλά κατέληξε σε συμφωνία με τις βρετανικές αρχές.

Η Goοgle συμφώνησε να καταβάλει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου 130.000.000 λίρες Αγγλίας, ή 172.000.000 ευρώ, για τα τελευταία δέκα χρόνια. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, καθώς οι αρχές ισχυρίζονται ότι παρακάμπτει την τοπική φορολογική νομοθεσία, μέσω τψν γραφείων της στο Δουβλίνου.

Η Le Parisien αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Michel Sapin δεν είχε την πρόθεση να καταλήξει σε παρόμοια συμφωνία με την Goοgle. Ο Γάλλος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το ποσό που χρωστάει η Goοgle είναι πάρα πολύ μεγάλο για να αγνοηθεί.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Από την πλευρά της, η Goοgle ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές για την έρευνα, και ότι συμμορφώνεται με τις τοπικές αποφάσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news