Free Software Foundation Email Self-Defense στα Ελληνικά

Free Software Foundation: Δεν είναι μυστικό ότι τα email σας δεν είναι ασφαλή. Οι , οι κυβερνήσεις, οι διαφημιζόμενοι και άλλοι μπορούν να διαβάσουν τα περιεχόμενα των εισερχομένων σας αν το θέλουν, χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Αν θέλετε να στείλετε κάτι με σε κάποιον άλλο, θα πρέπει να κρυπτογραφήσετε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

Free Software Foundation

Το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation) δημιούργησε έναν οδηγό (Email Self-Defense) για να σας διδάξει τα βασικά στοιχεία της κρυπτογράφησης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η τρίτη έκδοση του οδηγού είναι μεταφρασμένη στα Ελληνικά, ενώ αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί η 4η έκδοση στα Αγγλικά. Ο απευθύνεται σε χρήστες των GNU/Linux, Mac OS και Windows.

Ο ιστότοπος σας δείχνει πώς να ρυθμίσετε το GnuPG σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Thunderbird ή το IceDove. Το GnuPG (GNU Privacy Guard) είναι ένας open-source τρόπος για τη χρήση της ς για τη διασφάλιση των δεδομένων σας. Εκτός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορεί να προστατεύσει τα αρχεία σας και την ηλεκτρονική σας ταυτότητα. Όμως η συνηθέστερη χρήση του GnuPG είναι η διασφάλιση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

Αφού μάθετε να ρυθμίζετε το GnuPG στο πρώτο βήμα, θα μάθετε πώς να κρυπτογραφείτε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου με ιδιωτικά κλειδιά.

Ο online οδηγός θα σας δείξει επίσης πώς να στέλνετε αυτά τα κλειδιά με ασφάλεια στον παραλήπτη, ώστε μόνο αυτοί να μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Είναι ένας πολύ απλός οδηγός για την κρυπτογράφηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας ένα ανοικτό πρότυπο.

Πριν κλείσεις τον οδηγό, στείλε ένα μήνυμα σε φίλους/ες και να τους ζητήσεις να συμμετέχουν στην . Θυμήσου να συμπεριλάβεις το ID του δημόσιου GnuPG κλειδιού σου, ώστε να μπορούν εύκολα να κατεβάσουν το κλειδί σου.

Είναι επίσης καλό να προσθέσεις το αποτύπωμα του κλειδιού σου στην υπογραφή του email σου, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος με τον οποίο αλληλογραφείς, ότι δέχεσαι κρυπτογραφημένα email.

Αν πάλι όλα τα παραπάνω σας φαίνονται υπερβολικά, υπάρχουν ορισμένοι ασφαλείς και κρυπτογραφημένοι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και πάλι, εμπιστεύεστε τα δεδομένα σας σε τρίτους.

Αφού δεν έχω τίποτα να κρύψω, γιατί να με νοιάζει για το απόρρητο ;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).