kompiouter pc desktop ypologistis

Πώς να μεταφέρετε δεδομένα από ένα παλιό υπολογιστή σε ένα νέο

Δείτε σε αυτό το άρθρο πως μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από τον παλιό σας υπολογιστή στον καινούργιο που μόλις αγοράσατε.

kompiouter pc desktop ypologistis
kompiouter pc desktop ypologistis

Η αγορά ενός νέου υπολογιστή είμαστε σίγουροι ότι σας βρίσκει εκστασιασμένους και σχεδόν μεθυσμένους από την μυρωδιά του αχρησιμοποίητου πλαστικού. Μετά την πρώτη έκσταση της στιγμής θα έρθει και η σειρά να αναρωτηθείτε πώς θα μεταφέρετε τα δεδομένα σας από έναν παλιό υπολογιστή στον νέο.

Φυσικά και υπάρχουν τρόποι για να κάνετε αναίμακτα την μετάβαση. Τα προσωπικά σας αρχεία και οι ρυθμίσεις σας δεν μπορούν να χαθούν! Δείτε παρακάτω τρεις τρόπους για να διευκολύνετε τη μετάβασή σας μεταξύ των δύο υπολογιστών. Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από έναν παλιό υπολογιστή σε έναν νέο υπολογιστή, είτε πρόκειται για φορητό υπολογιστή, επιτραπέζιο υπολογιστή ή all-in-one.

1. Χρησιμοποιήστε το σύννεφο για να μεταφέρετε τα δεδομένα σας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και μεταφοράς των δεδομένων σας είναι να χρησιμοποιήσετε μία υπηρεσία αποθήκευσης στο σύννεφο. Εάν διαθέτετε λογαριασμό Microsoft, έχετε πρόσβαση και στο OneDrive και αποκτάτε αυτόματα 5 GB αποθηκευτικού χώρου δωρεάν.

Αν δεν σας φτάνει ο χώρος για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, υπάρχουν και οι αντίστοιχες λύσεις επί πληρωμή. 100 GB χώρου θα σας κοστίσουν περίπου 2,00 € ανά μήνα, ενώ το 1 TB χώρου θα σας κοστίσει περίπου 7 € ανά μήνα και θα σας δώσει και μια προσωπική συνδρομή στο Office 365.

Εκτός της Microsoft μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Gmail, που είμαστε σίγουροι ότι έχετε ήδη ένα λογαριασμό εκεί. Τα πράγματα εδώ είναι καλύτερα, καθώς τα δωρεάν πακέτα φτάνουν έως τα 15 GB. Στα επί πληρωμή πακέτα τα 200 GB κοστίζουν 2,99 € / μήνα και τα 2 TB 9,99 € / μήνα.

Η μεταφορά αρχείων και φακέλων μεταξύ υπολογιστών μέσω του σύννεφού είναι εύκολη υπόθεση, εφόσον έχετε μία καλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας προστατεύονται από μία αστοχία του σκληρού δίσκου.

2. Χρησιμοποιήστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για να μεταφέρετε τα δεδομένα σας

Η χρήση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου για τη μεταφορά των δεδομένων σας από έναν παλιό υπολογιστή σε έναν νέο υπολογιστή, σας παρέχει επίσης και ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά. Αυτή η κυρίως μη αυτόματη διαδικασία, μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά εάν έχετε ήδη μια εξωτερική μονάδα δίσκου, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τον σκληρό σας δίσκο στον παλιό σας υπολογιστή, να αντιγράψετε τα αρχεία και τους φακέλους σας από τον παλιό σας υπολογιστή στη μονάδα δίσκου και, στη συνέχεια, να τον συνδέσετε στον νέο σας υπολογιστή και να τα αντιγράψετε στον νέο υπολογιστή. Λάβετε υπόψη ότι η χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου δεν σας επιτρέπει να μεταφέρετε τις ρυθμίσεις ή τις εφαρμογές των Windows.

3. Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο για να μεταφέρετε τα δεδομένα σας

Εάν δεν θέλετε να εγγραφείτε σε υπηρεσίες αποθήκευσης στο σύννεφο ή να ξοδέψετε τα χρήματα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, υπάρχει μια σχετικά φθηνή επιλογή που σας επιτρέπει να μεταφέρετε τα δεδομένα σας μεταξύ των Windows XP έως και τα Windows 10.

Χρειάζεστε ένα καλώδιο crossover ethernet (είναι ένα ethernet καλώδιο με διαφορετική συνδεσμολογία, το ίδιο φτηνό όσο ένα κανονικό ethernet καλώδιο). Εναλλακτικά και αν έχετε ένα router με τουλάχιστον δύο θύρες συνδέστε τους δύο υπολογιστές στις δύο θύρες του router με δύο κανονικά καλώδια ethernet. Ρυθμίστε την κοινή χρήση δικτύου και στους δύο υπολογιστές και λογικά θα δείτε από τον καινούργιο, το παλιό υπολογιστή μέσω του δικτύου σας. Η ρύθμιση του τοπικού δικτύου δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί πολλά κλικ για την κάνετε να δουλεύει και συνήθως δε ενδείκνυται για αρχάριους χρήστες.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο μεταφοράς με USB 3 ή 2 που κοστίζει περίπου 40 € και χρησιμοποιεί δύο αρσενικούς συνδέσμους USB-A 3.0 (ή 2.0) για σύνδεση σε κάθε υπολογιστή. Μόλις συνδεθούν οι υπολογιστές, το συμπεριλαμβανόμενο λογισμικό θα σας βοηθήσει για την μεταφορά των αρχείων, των ρυθμίσεων, των λογαριασμών χρήστη και των φακέλων σας.

Τέτοια καλώδια ενδεικτικά είναι το F5U279 της Belkin, ή το Plugable USB 3.0 Transfer Cable ή το Cable Matters USB 3.0 Data Transfer Cable και γενικά θα βρείτε αρκετά στην αγορά αν ψάξετε λίγο.

Συμπερασματικά
Έκτος των παραπάνω λύσεων υπάρχουν και άλλες, που είτε δεν είναι δωρεάν και απαιτούν την αγορά ενός προγράμματος, είτε είναι πολύ επίπονες, όπως οι δωρεάν file transfer ιστοσελίδες. Γενικότερα επειδή τα αρχεία σας συνήθως δεν έχουν μέγεθος της τάξης των λίγων MB, αλλά πιάνουν αρκετό χώρο, η τοπική λύση του εξωτερικού δίσκου, καθώς και η σύνδεση των υπολογιστών μέσω ενός crossover ethernet καλωδίου, είναι οι καλύτερες λύσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).