Πώς να επαναφέρετε εργοστασιακά ένα Windows 10 PC με τη γραμμή εντολών


Εάν ο Windows 10 υπολογιστής σας λειτουργεί αργά ή δεν λειτουργεί κανονικά ή εάν θέλετε απλώς να τον πουλήσετε, τότε ίσως χρειάζεστε να τον επαναφέρετε στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε μέσω της γραμμή εντολών.

Αν σκοπεύετε να πουλήσετε τον υπολογιστή σας, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι ένα από τα βήματα που πρέπει να γνωρίζετε και να κάνετε πριν τον δώσετε. Δείτε ένα εύκολο τρόπο με την χρήση της Γραμμής Εντολών.

Βήμα 1: Αρχικά, ανοίξτε τη γραμμή εντολών. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε “Γραμμή εντολών” στη γραμμή αναζήτησης των Windows και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εφαρμογή Γραμμή εντολών από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Βήμα 2: Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε αυτήν την εντολή και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter.
systemreset --factoryreset

Θα εμφανιστεί το μενού Κάντε μία επιλογή (Select a Option). Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε είτε να καταργήσετε εφαρμογές και ρυθμίσεις ενώ διατηρείτε τα αρχεία σας, είτε μπορείτε να καταργήσετε τα πάντα. Εάν θέλετε να πουλήσετε τον φορητό υπολογιστή σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα πάντα.

Στη συνέχεια, και σε δεύτερη ερώτηση τω Windows, αποφασίστε αν θέλετε απλώς να αφαιρέσετε τα αρχεία σας ή να αφαιρέσετε τα αρχεία σας και να σκουπίσετε τη μονάδα δίσκου. Το πρώτο είναι ταχύτερο αλλά λιγότερο ασφαλές, ενώ το δεύτερο διαρκεί πολύ περισσότερο.

Λάβετε υπόψη ότι εάν αφαιρέσετε τα αρχεία και καθαρίσετε τη μονάδα δίσκου, καθιστά πιο δύσκολο για κάποιον να ανακτήσει αυτά τα αρχεία – αλλά δεν είναι αδύνατο.

Η επόμενη οθόνη θα σας ενημερώσει ότι ο υπολογιστής είναι έτοιμος για επαναφορά. Κάντε κλικ στο “Επαναφορά” (Reset) για να ξεκινήσετε.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εργοστασιακής επαναφοράς, θα εμφανιστεί η αρχική οθόνη ρύθμισης, σαν να έχετε βγάλει τον υπολογιστή έξω από το κουτί, για πρώτη φορά.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news