Οι Γάλλοι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τα email του εργοδότη τους

Οι Γάλλοι εργαζόμενοι κατάκτησαν το να μπορούν να αγνοήσουν τα του εργοδότη τους κατά το Σαββατοκύριακο και γενικά μετά το πέρας της εργασίας τους.

email

Από την 1η Ιανουαρίου η έχει επιβάλει ένα νέο νόμο για την απασχόληση των εργαζομένων, ο οποίος απαιτεί από τις εταιρείες που έχουν εργατικό δυναμικό άνω των 50 ατόμων να διαπραγματευθούν τους όρους των μηνυμάτων email που στέλνονται από την εργοδοσία μετά το πέρας της εργασίας τους και να καθοριστεί το δικαίωμα των εργαζομένων να αγνοήσουν τέτοια επικοινωνία.

Η αλήθεια είναι ότι μόλις ακούσαμε αυτή την είδηση αρχίσαμε τα πικρόχολα σχόλια, συγκρίνοντας την κατάσταση της Ελλάδος με τον εν λόγω νόμο της Γαλλίας. Σε μία σημερινή Ελλάδα όπου δεν υπάρχουν δουλειές, η αποζημίωση της υπερωρίας αγγίζει την σφαίρα της φαντασίας, ο πραγματικός μισθός είναι κάτω του βασικού και αυτό αν πληρώνεστε στην ώρα σας, ο Γαλλικός με τον οποίον στην ουσία μπορείτε να πείτε τα Σαββατοκύριακα στον εργοδότη σας “$%&#^%&”, είναι σαν κερασάκι στην τούρτα.

Παρόλα αυτά, ο νόμος αποτελεί μία κατάκτηση του εργατικού δυναμικού της Γαλλίας και έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του λεγόμενου στην εργατική κουλτούρα “always-on”, δίνοντας στους εργαζομένους το δικαίωμα να αποσυνδέσουν τη ιδιωτική ζωή τους με τη εργασιακή.

Η υπερβολική χρήση των ψηφιακών συσκευών για λόγους που σχετίζονται με την εργασία έχει από καιρό κατηγορηθεί ότι καταστρέφει τις υγιείς συνήθειες ύπνου και προκαλεί άλλες διαπροσωπικές επιπλοκές και Γάλλοι ψυχολόγοι επανειλημμένα έχουν προειδοποιήσει για τις πιθανές βλαβερές συνέπειες της συνεχιζόμενης εργασιών μέσω emailς.

Τον Οκτώβριο, το Γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο Eleas αποκάλυψε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των συσκευών επικοινωνίας χρησιμοποιούνται από Γάλλους εργαζόμενους για να εκτελούν καθήκοντα εργασίας μετά το πέρας της εργασίας τους. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι περίπου το 60 τοις εκατό των εργαζομένων τάχθηκαν υπέρ της νομοθεσίας για τη ρύθμιση τέτοιων περιστατικών.

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα που έχει ασχοληθεί με το θέμα. Νωρίτερα το 2011, η συμφώνησε να απενεργοποιούν οι εργαζόμενοι τους τα BlackBerrys τους μετά το πέρας της εργασίας τους για να αποτρέψουν την επικοινωνία με την εργοδοσία μέσω email.

Έτσι, αν εργάζεστε σε μία πολυεθνική εταιρεία που έχει εμπορικές συναλλαγές στην Γαλλία και χρειαστεί να ταξιδέψετε μέχρι εκεί μπορείτε πλέον να αδιαφορήσετε στα emails του αδικαιολόγητα απαιτητικού εργοδότη σας. Τουλάχιστον μέχρι ο υπόλοιπος κόσμος να ακολουθήσει την ηγετική της πρωτιά της Γαλλίας, όπως θα έπρεπε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).