Φτιάξτε ένα ενισχυτή σήματος κινητού τηλεφώνου

Αν ζείτε σε μία δύσκολη περιοχή για το κινητό σας και δεν έχετε καλό σήμα, τότε δείτε οκτώ τρόπους να φτιάξετε μόνοι σας ένα ενισχυτή σήματος λήψης που θα ανεβάσει την ποιότητα της σύνδεσή σας.

Wi-Fi

Έχετε εκνευριστεί να πηγαίνετε στο μπαλκόνι κάθε φορά που θέλετε να μιλήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο; Το ελλιπές σήμα της κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, σας κάνει να μην μπορείτε να συνομιλήσετε καθαρά και χωρίς διακοπές; Λατρεύετε την πεζοπορία και την φύση, αλλά δεν έχετε την πολυτέλεια να μείνετε κάπου χωρίς επικοινωνία με το γραφείο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε ένας ενισχυτής σήματος κινητού τηλεφώνου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Ο ενισχυτής σήματος κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Αναγνωρίζει και ενισχύει το πλησιέστερο σήμα, βελτιώνοντας τη λήψη του τηλεφώνου σας. Αν ψάξετε στην αγορά οι τιμές ξεκινάνε από 80,00 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 2.500,00 ευρώ. Αν δεν έχετε τόσα λεφτά για πειραματισμούς αλλά έχετε όρεξη να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε τον δικό σας ενισχυτή, δείτε παρακάτω οκτώ ιδιοφυείς, θα λέγαμε, ιδέες ενίσχυσης σήματος κινητού τηλεφώνου, που μαζέψαμε από το διαδίκτυο.

1. Φτηνός και απλός ενισχυτής σήματος GSM

Δεν χρειάζεστε τεράστιο προϋπολογισμό ή πολύπλοκα αντικείμενα για να φτιάξετε ένα ενισχυτή κινητού τηλεφώνου. Απλώς πάρτε οποιοδήποτε χάλκινο σύρμα που μπορείτε να βρείτε, μια μαγνητική κεραία GSM (κόστος γύρω στα 20,00 €) και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τον οδηγό βήμα – βήμα, που απεικονίζεται στο παραπάνω βίντεο για να δημιουργήσετε τον ενισχυτή σήματος σας.

Το αποτέλεσμα? Ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός ενισχυτής για σήματα κινητών τηλεφώνων 2G, 3G, 4G σε LTE.

2. Σπιτικός φορητός ενισχυτής 4G, LTE

Χρειάζεστε μόνο ενισχυτή σήματος 4G; Λοιπόν, η κατασκευή του δεν είναι πυρηνική επιστήμη. Και δεν θα χρειαστείτε πολύπλοκα αντικείμενα. Θα χρησιμοποιήσετε εύχρηστα αντικείμενα, όπως ένα σιδερένιο σύρμα (μία κρεμάστρα κάνει), έναν μαγνήτη για να επιβεβαιώσετε ότι αυτό που βρήκατε είναι όντως ένα σιδερένιο σύρμα, ένα κατσαβίδι, ένα χάρακα για μέτρηση και ένα καλώδιο τηλεόρασης.

Ξεκινήστε ισιώνοντας το σύρμα, λυγίζοντας το στις 45 μοίρες και ακολουθώντας τα βήματα του εκπαιδευτικού YouTube βίντεο παραπάνω.

3. Ενισχυτής σήματος από σιδερένια κρεμάστρα

Και δεύτερη λύση για να φτιάξετε ένα ενισχυτή σήματος από μια σιδερένια κρεμάστρα. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή.

Απλώς ισιώστε τη σιδερένια κρεμάστρα, ξεκολλήστε τη μόνωση που ίσως έχει, χρησιμοποιώντας μια λεπίδα ξυραφιού, λυγίστε τη για να σχηματίσετε έναν ρόμβο και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε τη διαδικασία όπως φαίνεται στο παραπάνω σεμινάριο του YouTube.

Μέχρι στιγμής έχετε δει πολύ γρήγορες κατασκευές, αλλά αν θέλετε κάτι πιο πολύπλοκο για να περάσετε ευχάριστα ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω κατασκευές.

4. Ενισχυτής σήματος κινητού τηλεφώνου με χρήση PCB

Αν έχετε μία ευχέρεια στο ηλεκτρικό κολλητήρι και στις πλακέτες κυκλωμάτων, αυτός ο ενισχυτής κινητού τηλεφώνου PCB είναι ιδανικός για εσάς. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση του, σε σχέση με τις άλλες κατασκευές στη λίστα μας, αλλά μόλις τελειώσετε, θα έχετε έναν ενισχυτή σήματος ικανό να ενισχύει τα σήματα δικτύου 2G σε 4G.

Αξίζει αναμφίβολα την προσπάθεια, καθώς το παραπάνω σεμινάριο είναι αρκετά απλό και περιλαμβάνει ακόμη και links προς πιο λεπτομερή σεμινάρια, ώστε να μπορείτε να λύσετε οποιαδήποτε απορία σας δημιουργηθεί.

5. Ενισχυτής σήματος πολλαπλών χρήσεων

Έχετε πολλά κινητά τηλέφωνα που χρειάζονται ενίσχυση σήματος; Φτιάξτε αυτόν τον ενισχυτή σήματος πολλαπλών χρήσεων και παραλείψτε το κόστος αγοράς ενός έτοιμου και ακριβού ενισχυτή. Για αυτή την κατασκευή, θα χρειαστείτε πηνία χαλκού, ένα τρανζίστορ, έναν μεταβλητό πυκνωτή 30 pF, ένα ζεύγος αντιστάσεων 200k, 2,2K και 100 ohm, έναν πυκνωτή 27pF, έναν ταλαντωτή κρυστάλλου 20MHz, ένα LED που δείχνει πότε λειτουργεί ένα PCB και πλακέτα γενικής χρήσεως για να τα βάλετε όλα μαζί.

Οι προμήθεια των υλικών δεν θα πρέπει να σας κοστίσει πολύ, καθώς είναι πολύ φθηνότερα από τις εμπορικές επιλογές. Το καλύτερο κομμάτι? Μόλις δημιουργήσετε τα πηνία χαλκού (τυλίγοντάς τα σε ένα κατσαβίδι), το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα πάντα και ο ενισχυτής σήματος πολλαπλών χρήσεων θα είναι έτοιμος για χρήση.

6. Ενισχυτής σήματος από φύλλο αλουμινίου

Ξαναγυρίσαμε στις απλές κατασκευές. Οι ενισχυτές σήματος από σιδερένια κρεμάστρα είναι εύκολο να κατασκευαστούν, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο εύκολο είναι ένας ενισχυτής από φύλλο αλουμινίου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τυλίξετε ένα κομμάτι χάλκινο σύρμα, να κόψετε το καλώδιο ενός βύσματος RCA 3,5 mm, να κολλήσετε με ταινία το ένα άκρο του καλωδίου στο φύλλο και να συνδέσετε το άκρο με μια υποδοχή στο τηλέφωνό σας για να ενισχύσετε το σήμα.

Είναι απλό στην κατασκευή και εξαιρετικά φορητό, που σημαίνει ότι μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στα ταξίδια σας, στο κάμπινγκ. Το πιο σημαντικό, είναι πολύ αποτελεσματικό επειδή το αλουμινόχαρτο συγκεντρώνει τα σήματα προς το τηλέφωνό σας, αυξάνοντας αντίστροφα το εύρος σήματος και την απόδοση.

Για τους λάτρεις των ταινιών του κατασκοπευτικών ταινιών, σας πληροφορούμε ότι εκτός από την ενίσχυση του σήματος, αυτός ο εύκολος στην κατασκευή ενισχυτής σήματος, σας προστατεύει επίσης από τους χάκερ, καθώς το φύλλο συγκεντρώνει τα σήματα μόνο προς μία μόνο κατεύθυνση: το τηλέφωνό σας.

7. Σπιτική κεραία τηλεφώνου με χρήση χάλκινου καλωδίου

Για αυτή την κατασκευή, θα χρειαστείτε να ξεγυμνώσετε μισό μέτρο χάλκινο καλώδιο από την μόνωσή του και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα κύκλωμα, όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο. Μόλις ολοκληρωθεί, κολλήστε το κύκλωμα σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ταινίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει και το άλλο άκρο με ταινία, τοποθετήστε το στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας και έτοιμοι!

Τώρα έχετε έναν διακριτικό ενισχυτή σήματος κινητού τηλεφώνου που μπορείτε να έχετε μαζί σας όπου κι αν πάτε, ώστε να μην χρειάζεται να παραπονεθείτε ποτέ ξανά για κακά σήματα δικτύου και Wi-Fi.

8. Ενισχυτής σήματος φορητών συσκευών με χρήση δοχείου

Εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε ποιο από τα παραπάνω να φτιάξετε, αυτός ο ενισχυτής σήματος μπορεί να σας γαργαλήσει τη φαντασία. Και είναι επίσης μία από τις πιο εύκολες κατασκευές. Απλώς αφαιρέστε το κάτω μέρος ενός κουτιού αναψυκτικού, κόψτε το σώμα όπως φαίνεται στο βίντεο, τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μέσα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το τηλέφωνό σας για να ενισχύσετε το σήμα.

Και πάλι, λειτουργεί επειδή το φύλλο σπρώχνει τα σήματα προς το τηλέφωνό σας, γεγονός που βελτιώνει την ισχύ του Wi-Fi και των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας.

Τι κερδίζετε αν φτιάξετε ένα δικό σας ενισχυτή σήματος
Αν έχετε όρεξη και “πιάνουν τα χέρια σας”, θα έχετε τα παρακάτω οφέλη και προνόμια αν φτιάξετε το δικό σας ενισχυτή σήματος κινητού τηλεφώνου στο σπίτι:

Μείωση του κόστους
Οι ενισχυτές σήματος του εμπορίου κάνουν εξαιρετική δουλειά εξαλείφοντας τις νεκρές ζώνες, αλλά έχουν αρκετά ακριβό τίμημα. Μία μέση ποιοτικά κατηγορία κοστίζει γύρω στα 300 έως 800 ευρώ. Με την ιδιοκατασκευή μειώνετε σημαντικά το κόστος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η τεχνική του κουτιού ή της κρεμάστρας, δεν θα ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα, ωστόσο θα απολαμβάνετε βελτιωμένα σήματα.

Μεγαλύτεροι χρόνοι λειτουργίας της μπαταρίας
Τίποτα δεν απορροφά τη μπαταρία του τηλεφώνου σας πιο γρήγορα από την κακή λήψη δικτύου. Όταν το σήμα είναι κακό, το τηλέφωνό σας προσπαθεί να το αναπληρώσει ενισχύοντας τη λήψη του. Αυτό επιταχύνει την εξάντληση της μπαταρίας και επηρεάζει την ικανότητα του τηλεφώνου σας να διατηρεί τη φόρτιση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς θα πρέπει να το επαναφορτίζετε συχνότερα. Η κατασκευή ενός από τους εύκολους ενισχυτές κινητών τηλεφώνων DIY σας βοηθά να εξαλείψετε το πρόβλημα.

Φτιάξτε σήμερα ένα ενισχυτή σήματος κινητού τηλεφώνου
Όπως φαίνεται στις περισσότερες από τις παραπάνω κατασκευές, ένας ενισχυτής σήματος κινητού τηλεφώνου είναι πολύ εύκολο να γίνει. Μπορείτε να επιλέξετε μια απλή, φορητή κεραία, ή αν σας αρέσουν οι προκλήσεις, να τον φτιάξετε χρησιμοποιώντας ένα PCB. Ό,τι κι αν επιλέξετε, ελπίζουμε να απολαύσετε την πραγματοποίηση της κατασκευής σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.
smartphone,signal,booster,κινητό,τηλέφωνο,ενισχυτής,σήμα

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).