GDG Thessaloniki Tο πρώτο επίσημο Πανελλαδικό Google MapUp event

Developer Group (GDG) : Οι χάρτες δεν είναι πλέον μόνο στατικά δεδομένα σε χαρτί αλλά ζωντανές αναπαραστάσεις του κόσμου μας. Το τοπίο γύρω μας μεταβάλετε διαρκώς και μπορεί τα βουνά να μην μετακινούνται, οι δρόμοι όμως αλλάζουν, σπίτια χτίζονται, μαγαζιά ανοίγουν και κλείνουν.

Για να ακολουθούν και οι χάρτες της Google τις αλλαγές και να μένουν ενημερωμένοι είναι σημαντικό να μπορεί ο καθένας που διαθέτει σύνδεση στο ίντερνετ και από οπουδήποτε, να συμβάλει με τις γνώσεις του στην επικαιροποίησή τους, για τις περιοχές που ξέρει καλύτερα.
Για το λόγο αυτό είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το Google Map Maker είναι πλέον διαθέσιμο και δίνει τη δυνατότητα στους “εκκολαπτόμενους” χαρτογράφους να επιμεληθούν τους χάρτες της Ελλάδας.

Google maps The next dimension
GDG Thessaloniki

Με το Map Maker, μπορεί κανείς να συνεισφέρει με τις γνώσεις του στον τόπο του για τη δημιουργία ενός ακόμα πιο περιεκτικού, χρήσιμου και ενδιαφέροντος Ευρωπαϊκού χάρτη. Να κάνει την αρχή από την πόλη του ή το χωριό του και να προσθέσει την περιγραφή των τοπικών καταστημάτων, εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων. Μπορεί ακόμη να συνδράμει στο να εμπλουτιστούν οι χάρτες με εθνικά πάρκα, χώρους αναψυχής και ιστορικά αξιοθέατα, χώρους κατασκήνωσης, όμορφες παραλίες ή τα αγαπημένα του μονοπάτια ποδηλασίας.

  Google Results About You για εύκολη αφαίρεση περιεχομένου

Είτε προσθέσει κανείς έναν ποδηλατόδρομο στη Θεσσαλονίκη είτε ένα αξιοθέατο στην Άνω Πόλη, κάθε βελτίωση στο χάρτη θα βοηθήσει τους ντόπιους και τους τουρίστες να κατανοήσουν καλύτερα την περιοχή και να ανακαλύψουν καινούρια πράγματα να κάνουν. Μόλις εγκριθούν, οι παρεμβάσεις που ο καθένας έχει κάνει στο χάρτη θα εμφανιστούν στα , Google Earth και Google Maps για κινητά.

Η ομάδα του GDG Thessaloniki σε προ[σ]καλεί να ξεκινήσεις την “Χαρτογράφηση της όμορφης πόλης μας”!

Για να ξεκινήσεις, έλα μαζί μας στο πρώτο επίσημο Πανελλαδικό Goοgle !

Το Σάββατο στις 24 Μαΐου και ώρα 17.00 στη ΔΕΘ-HELEXPO το GDG θα σε εισάγει σε ότι καινούριο υπάρχει στους χάρτες της Gοogle και τα εργαλεία τους και θα γνωρίσουμε μαζί τους Google Mappers της πόλης!

Μετά από αυτή την σύντομη παρουσίαση και το “σπάσιμο του πάγου” (ICEBREAKER) θα οργανώσουμε μαζί το πρόγραμμα για το “Geowalk” για το επόμενο Σάββατο στις 31 Μαΐου στις 9.30πμ στο σημείο συνάντησης που θα έχει οριστεί για κάθε ομάδα από όπου θα ξεκινήσουμε την “Χαρτογράφηση της πόλης μας”!

  Google ανακοίνωσε το AI project των 1.000 γλωσσών

Επειδή όλες οι αναθεωρήσεις και οι προσθήκες θα γίνουν ως Gοogle Developers Group θα εγκριθούν αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε την προώθηση των τοπικών δράσεων, αξιοθέατων και σημείων ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης καθώς θα διορθώσουμε και πιθανόν λανθασμένες πληροφορίες που υπάρχουν ήδη στους Gοogle maps, κατ’ευθείαν!
Τι θα χρειαστείς;
Την φωτογραφική μηχανή ή το smartphone σου, ενθουσιασμό, κέφι και ένα τετράδιο με ένα στυλό για να σημειώνεις όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα από τη διαδρομή που θα καλύψεις με την ομάδα σου.
Θα σου δώσουμε το αποκλειστικό T-shirt “Gοogle mapper – Thessaloniki” και gadgets και θα συνεργαστούμε μαζί με υπέροχες εταιρίες για να δώσουμε στην καλύτερη Ομάδα απίθανα βραβεία!
Όλοι όσοι λάβουν μέρος θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής και θα γίνουν μέλη της επίσημης κοινότητας Gοogle MapMaker στην Ελλάδα.

Ακολουθείστε το επίσημο hashtag #mapthessmaker.

Καλή χαρτογράφηση!

Για το πρόγραμμα και περεταίρω πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε εδώ

Για τις τελευταίες ενημερώσεις ελάτε στο Google Map Maker community

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  3  =