GeneratePress ένα WordPress theme που πρέπει να προσέξετε

Το iGuRu.gr χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο child theme με βάση το Genesis Framework. Στόχος μας η ταχύτητα για ευκολότερη πλοήγηση, και όχι τόσο πολύ η εμφάνιση, με δεκάδες “κουμπάκια”, sliders, popups και άλλα εντυπωσιακά εφέ που κάνουν ένα theme να σέρνεται.

Η τάση βέβαια το τελευταίο διάστημα είναι η ταχύτητα των themes. Έτσι θα παρατηρήσετε το εξής φαινόμενο: Κάθε δημιουργός theme υπόσχεται ότι το δικό του είναι το γρηγορότερο WordPress theme που δημιουργήθηκε ποτέ.
Καθένας αναφέρει πόσο ελάχιστο αποτύπωμα έχουν τα CSS και τα JS τους. Θα αναφέρουμε κάτι το οποίο θα πρέπει να θυμόμαστε.
Ταχύτητα δεν σημαίνει να μην έχει το theme καθόλου χαρακτηριστικά. Το theme του iGuRu.gr και ο τρόπος που το αναπτύξαμε, μας επιτρέπει πολλές αλλαγές στην εμφάνιση, με προσθήκη χαρακτηριστικών, εικόνων, ή ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί ένα site. Είναι επιλογή μας να δώσουμε έμφαση στο περιεχόμενο, γιατί πιστεύουμε ότι το φαίνεσθαι δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο του είναι.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Genesis Framework δεν είναι για όλους, καθώς δεν περιέχει ένα τεράστιο panel που επιτρέπει μετατροπές. Όλα θα πρέπει να γίνουν με το χέρι. Αυτό καθιστά το theme απαγορευτικό για αρχάριους ή για όσους δεν έχουν ένα προγραμματιστή στην ομάδα διαχείρισης.

Εδώ έρχεται το GeneratePress ένα WordPress theme που πρέπει να δοκιμάσετε. Ο κώδικας του GeneratePress είναι λιτός και πολύ καλογραμμένος, Περιέχει μόνο όσα χρειάζεται να περιέχει, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα ή την εμφάνιση.

Δοκιμάσαμε το theme σε πολλά sites, και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, και σε θέμα ταχύτητας αλλά και σε θέματα εμφάνισης.
Το συγκεκριμένο theme απευθύνεται για όλους, αρχάριους – προχωρημένους χρήστες αλλά και developers. Διαθέτει ένα panel διαχείρισης για τους αρχάριους, αλλά και δεκάδες hooks και filters για τους προγραμματιστές που θέλουν να επεκτείνουν την λειτουργικότητά του.

Το ανταγωνιστικό theme Astra, δεν μπορεί να συγκριθεί. Το δοκιμάσαμε κάποτε στο iGuRu.gr και εκτός από το bloat στον κώδικα εντοπίσαμε πολλά σφάλματα, με μεγαλύτερο ένα που δεν επέτρεπε το resize των εικόνων. Για να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, έπρεπε να τρέχουμε αυτόματα μια SQL εντολή κάθε μια με δύο ώρες στην βάση δεδομένων. Διαγράφαμε τα transients που ερχόταν κατά χιλιάδες.
Η ομάδα υποστήριξης του theme δεν μπορούσε να εντοπίσει την αιτία, και μάλλον έπρεπε να ξαναγράψει το κομμάτι που έκανε resize τις εικόνες από την αρχή.

Το GeneratePress δεν περιέχει bloat στον κώδικα και σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε sites με πολλά χαρακτηριστικά. Δίνει τις επιλογές Sections και Elements, modular κάτι που βρίσκω πολύ έξυπνο, αφού μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μόνο όταν θέλετε.

Τι γίνεται όμως αν θέλετε να επεξεργαστείτε μόνο ένα μέρος της σελίδας σας; Το διαχειριστικό panel σας δίνει την δυνατότητα για οτιδήποτε. Μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα στο theme, από χρώμα, μέχρι γραμματοσειρά, και από εμφάνιση της αρχικής μέχρι την εμφάνιση του κάθε post, χωρίς να χρειάζεστε κάποιον pagebuilder.

Δείτε τις εικόνες από το panel

Χρώμα

Και για τις διάφορες διαρρυθμίσεις:

Όπως βλέπετε στις εικόνες οι επιλογές τροποποίησης είναι αμέτρητες. Με τα μολυβάκια στο sidebar μπορείτε να δώσετε διαφορετική εμφάνιση σε κάθε widget και να το προσαρμόσετε όπως εσείς θέλετε.

Το GeneratePress έρχεται δωρεάν με περιορισμένες δυνατότητες που σας επιτρέπουν να το δοκιμάσετε. Όσοι από εσάς θέλουν να αποκτήσουν όλες τις δυνατότητες μπορούν να δουν την επίσημη σελίδα (affil. link).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).