Γεωμαγνητική καταιγίδα καταστρέφει δορυφόρους της SpaceX

Η δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία Starlink του Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι 40 από τους 49 δορυφόρους Starlink που εκτόξευσε στις 3 Φεβρουαρίου θα καταστραφούν εξαιτίας μιας γεωμαγνητικής καταιγίδας.

SpaceX,Starlink

Σύμφωνα με την SpaceX, η καταιγίδα προκάλεσε «έως και 50 τοις εκατό μεγαλύτερη αντίσταση από ό,τι κατά τις προηγούμενες εκτοξεύσεις», εμποδίζοντας τους αναπτυσσόμενους δορυφόρους να φτάσουν στη σωστή τροχιά τους γύρω από τη Γη. Και ενώ το Starlink προσπάθησε να τους φέρει στην σωστή του θέση, φαίνεται ότι έως και 40 από αυτούς θα καούν στην ατμόσφαιρα της Γης αντί να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Η SpaceX ξεπέρασε πρόσφατα το ορόσημο της εκτόξευσης των 2.000 δορυφόρων και έχει σχέδια να εκτοξεύσει 12.000, (ή και περισσότερους), επομένως η απώλεια 40 από αυτούς του δορυφόρους μπορεί να μην είναι και μεγάλη υπόθεση, στο συνολικό σχέδιο.

Ωστόσο, οι 40 δορυφόροι είναι η πλειοψηφία της ικανότητας εκτόξευσης της Starlink από ένα πύραυλο Falcon 9 και έτσι και τα έξοδα της εκτόξευσης κάηκαν στην ατμόσφαιρα μαζί με τους δορυφόρους.

Στην ανακοίνωσή της σχετικά με την γεωμαγνητική καταιγίδα, η SpaceX εκμεταλλεύεται αυτή την ευκαιρία για να υποστηρίξει πόσο λίγο επηρεάζουν οι δορυφόροι της τους ουρανούς, κάτι που αμφισβητήθηκε τον περασμένο μήνα, καθώς μια νέα μελέτη ενισχύει την ανησυχία ότι οι δορυφόροι Starlink αφήνουν ραβδώσεις στις εικόνες των αστρονόμων καθώς περιφέρονται. Γεγονός που θα μπορούσε να μας εμποδίσει να εντοπίσουμε επικίνδυνους αστεροειδείς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.
SpaceX,Starlink

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).