Γερμανία: χάνει 1,5 δις ευρώ την μέρα από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος

Η χάνει πολλά χρήματα για να κρατήσει τα φώτα της αναμμένα. Σχεδόν μισό τρισεκατομμύριο δολάρια, και συνεχίζει, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος της Ουκρανίας πριν από εννέα μήνες. Το μισό τρις μάλιστα μπορεί να μην είναι αρκετό. electri germany

“Το πόσο σοβαρή θα είναι αυτή η και το πόσο θα διαρκέσει εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα εξελιχθεί η ενεργειακή κρίση”, δήλωσε ο Michael Groemling στο Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο (IW).

“Η εθνική οικονομία στο σύνολό της αντιμετωπίζει τεράστια απώλεια πλούτου”.

Τα χρήματα που διατίθενται ανέρχονται στα 440 δισεκατομμύρια ευρώ (465 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι οποίοι παρέχουν τον πρώτο συνδυασμένο απολογισμό όλων των κινήσεων της Γερμανίας που στοχεύουν στην αποφυγή της εξάντλησης της ενέργειας και στην εξασφάλιση νέων πηγών ενέργειας.

Το παραπάνω ποσό ισοδυναμεί με περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ την ημέρα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ή περίπου το 12% της εθνικής οικονομικής παραγωγής. Ή περίπου 5.400 ευρώ για κάθε άτομο στη Γερμανία.

  Γερμανία χρήση της θερμότητας των κέντρων δεδομένων για θέρμανση

Η Γερμανία από την άλλη θέλει οι που χρησιμοποιεί να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 80% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030, από ένα 42% που ήταν το 2021. Ωστόσο, με τους πρόσφατους ρυθμούς επέκτασης, ο στόχος της χώρας παραμένει πολύ μακρινός.

Γερμανία,κρίση,ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,ενεργειακή κρίση

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).