Γερμανία χρηματοδότηση για Ευρωπαϊκή Τεχνητή Νοημοσύνη

Την περασμένη Τετάρτη, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τη χρηματοδότησή της για την έρευνα τεχνητής νοημοσύνης. Τα χρήματα που δεσμεύτηκαν για την ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης ανέρχονται πλέον σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ένα ποσό που εξακολουθεί να είναι πολύ πιο πίσω από τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια (3,04 δισεκατομμύρια ευρώ) δημόσιας χρηματοδότησης που φέρεται να έριξαν οι ΗΠΑ στο πεδίο πέρυσι.eu germany flags

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια “τεχνολογία κλειδί” που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για επιστήμη, ανάπτυξη, ευημερία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική προστιθέμενη αξία.

Πρόσθεσε επίσης ότι “η τεχνολογική κυριαρχία στην τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να διασφαλιστεί” και ότι η Γερμανία και η Ευρώπη θα πρέπει να λάβουν ηγετική θέση σε έναν κόσμο “που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη”.

Στην γλώσσα των αριθμών, αυτή την στιγμή η Γερμανία από μόνη της παραχωρεί τα ίδια κεφάλαια με αυτά που έχουν δεσμευτεί από όλη την ΕΕ. Η Επιτροπή έχει δεσμεύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για έρευνα τεχνητής νοημοσύνης ετησίως μέσω του προγράμματος Horizon Europe. Εν τω μεταξύ, η Κομισιόν δηλώνει ότι θα κινητοποιήσει επιπρόσθετες επενδύσεις τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από τα κράτη μέλη για να φτάσει στον ετήσιο όγκο των 20 δις ευρώ.

Η αυξημένη χρηματοδότηση παρουσιάστηκε μαζί με το Σχέδιο Δράσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Γερμανίας από την Ομοσπονδιακή Υπουργό Έρευνας Bettina Stark-Watzinger.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η υπουργός υποστήριξε ότι η Γερμανία “πρέπει να ευθυγραμμίσει τις ακαδημαϊκές πρακτικές της με τα συμφέροντά της για την ασφάλεια υπό το φως των εντάσεων με συστημικούς αντιπάλους όπως η Κίνα”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).