Τι σημαίνει η συμφωνία μεταξύ της Google και της Getty Images

Η Getty Images ανακοίνωσε μια συμφωνία που έκανε με την Google. Η συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνει μια παγκόσμια σύμπραξη αδειοδότησης μεταξύ τους, που θα συνοδεύεται με ορισμένες αλλαγές στις εικόνες της Google.

Τι σημαίνει αυτό;

Αν κάνετε κάποια αναζήτηση εικόνων στις Εικόνες της Google αυτή τη στιγμή, θα δείτε ένα “κουμπί” “προβολή εικόνας” στη σελίδα αποτελεσμάτων, που συχνά εμφανίζει την μεγαλύτερη έκδοση της εικόνας που σας ενδιαφέρει.Getty Images

Η Getty Images κατέθεσε μήνυση εναντίον της Google στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του συγκεκριμένου κουμπιού που επιτρέπει την λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης άμεσα από την σελίδα αποτελεσμάτων του Google Image και όχι από την ιστοσελίδα που περιέχει την εικόνα.

Έτσι όσοι επιθυμούν μια εικόνα, μπορούν να την προβάλλουν και να την κατεβάζουν από την Google χωρίς να επισκέπτονται ποτέ τον ιστότοπο στον οποίο δημοσιεύτηκε η φωτογραφία.

Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Getty Images αποκαλύπτει πολύ λίγα σχετικά με τη συμφωνία, αλλά ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλη σε εταιρείες και φωτογράφους που συνεργάζονται με την Getty Images παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία.

Έτσι η Getty Images αναφέρει στο μήνυμα, (το δημοσίευσε η Peta Pixel), ότι η εταιρεία απέσυρε την καταγγελία, επειδή η Google αναγνώρισε το ζήτημα. Η Google συμφώνησε να πραγματοποιήσει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης εικόνων για να αντιμετωπίσει την συμπεριφορά που ανησυχεί την Getty Images και σύμφωνα με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτό θα “ωφελήσει όλους τους κατόχους εικόνων παγκοσμίως.”

Η Google θα αφαιρέσει το κουμπί “προβολή εικόνας” και θα εμφανίζει ειδοποιήσεις πνευματικών δικαιωμάτων στις εικόνες της Google.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η αλλαγή θα επηρεάσει μόνο τις εικόνες της Getty Images ή όλες τις εικόνες που εμφανίζονται από το Google Images, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι η Google θα καταργήσει πλήρως τη λειτουργικότητα από τη μηχανή αναζήτησης εικόνων.

Ας περιμένουμε και θα δούμε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).