Η γήρανση είναι ασθένεια…..

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA από το Food and Drug Administration) θεωρεί ότι η γήρανση είναι μια φυσική . Αυτό καθιστά δύσκολη την έγκριση του FDA για φάρμακα που επιδιώκουν να επιβραδύνουν ή να αντιστρέψουν τη βιολογική διαδικασία της γήρανσης.

aging

Αντίθετα, τα φάρμακα που προορίζονται για τη γήρανση πρέπει να στοχεύουν σε μια ασθένεια που συχνά προκύπτει από την διαδικασία της γήρανσης, προκειμένου να αποδειχθεί ο οργανισμός ότι υπάρχει αποτελεσματικότητα και να δώσει την έγκριση.

Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη προσπάθεια μεταξύ των επιστημόνων να πείσουν τον FDA ότι η ίδια η γήρανση θα πρέπει να ταξινομηθεί σαν ασθένεια για την ανάπτυξη φαρμάκων.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για τη βιομηχανία, αλλά και για την κοινωνία.

Εάν επηρεαστεί ο FDA, η επακόλουθη ρυθμιστική αλλαγή θα μπορούσε να σημαίνει την έγκριση φαρμάκων ή θεραπειών που επιβραδύνουν ή αναστρέφουν την διαδικασία της γήρανσης γενικά, πριν ο ασθενής αναπτύξει κάποια ασθένεια.

Οι ερευνητές που βλέπουν τη γήρανση σαν μια κατάσταση δεν αναφέρονται μόνο στο αναπόφευκτο πέρασμα του χρόνου.

Αντίθετα, βλέπουν τη γήρανση σαν μια διαδικασία επιδείνωσης της δομής και της λειτουργίας μας σε κυτταρικό επίπεδο, το χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι η γονιδιωματική αστάθεια και η βλάβη στο DNA μας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζει αυτήν την άποψη και περιγράφει την διαδικασία της γήρανσης σαν “… τον αντίκτυπο της συσσώρευσης μιας μεγάλης ποικιλίας μοριακών και κυτταρικών βλαβών με την πάροδο του χρόνου”.

Τέλος να αναφέρουμε ότι οι “ερευνητές” που αναφέρουμε παραπάνω χρειάζονται χρήματα για τις έρευνές τους. Το ποιος χρηματοδοτεί τέτοιου είδους έρευνες είναι σημαντικό, καθώς μπορεί να εξηγηθούν πάρα πολλά ανεξήγητα.
Για παράδειγμα αν κάποια φαρμακοβιομηχανία χρηματοδοτεί έρευνες, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν το κάνει μόνο για την επιστήμη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
FDA,γήρανση,ασθένεια

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).