Ο Glen Greenwald δίνει όλα τα αρχεία της NSA στο κοινό

Το σύνολο των αρχείων της NSA, που είχαν κλαπεί από τον Edward Snowden θα κυκλοφορήσει σύντομα, ανακοίνωσε ο Glen Greenwald, ιδρυτής της Intercept.

Ο Greenwald είναι ο ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους να πήραν συνέντευξη από τον Snowden όταν αποφάσισε να αποκαλύψει τις μυστικές επιχειρήσεις της NSA.nsa Edward Snowden

Τα δεδομένα που διέθεσε ο Edward Snowden στον Greenwald αλλά και άλλους δημοσιογράφους ήταν τόσο πολλά που ακόμη και σήμερα, χρόνια αργότερα, ο δημοσιογράφος και οι συνεργάτες του από την Intercept δεν έχουν καταφέρει να τα αναλύσουν στο σύνολό τους, πόσο μάλλον να τα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο.

Το αρχικό σχέδιο του Greenwald ήταν να κρατήσει τα δεδομένα που διέρρευσαν ιδιωτικά, για να αναλυθούν πριν τα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό μέσω της Intercept.

Είκοσι έξι μήνες μετά την έναρξη της ηλεκτρονικής σελίδας Intercept, ο Greenwald και τους συνάδελφοι του εξακολουθούν να δημοσιεύουν ιστορίες από τα δεδομένα του Snowden. Αλλά όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος δεν σχεδιάζει να συνεχίσει να κάνει για πάντα.

  Το selfie του Snowden

Μετά την μαζική διαρροή εγγράφων από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα (Panama Papers) ο Greenwald αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει το ίδιο.

Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε σήμερα μέσω της Intercept ότι θα δημοσιεύσει ένα μεγάλο μέρος των αρχείων του Snowden που ονομάζεται SIDtoday και είναι εσωτερικά ενημερωτικά δελτία της NSA. SID σημαίνει Σήματα Διεύθυνσης Πληροφοριών ή Signals Intelligence Directorate.

“Η πρώτη κυκλοφορία των SIDtoday περιλαμβάνει 166 άρθρα, και συμπεριλαμβάνουν όλα τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν μεταξύ της 31ης Μαρτίου του 2003, όταν άρχισε το SIDtoday, και τις 30 Ιουνίου του 2003”

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν τα δεδομένα μέσω του GitHub. Ο Greenwald ανακοίνωσε, ότι αυτή είναι μόνο η πρώτη παρτίδα και ότι θα κυκλοφορήσει περισσότερα από τα αρχεία του Snowden στο επερχόμενο μέλλον.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  47  =  57