Gmail εμπιστευτική λειτουργία: πως τη χρησιμοποιώ


Όπως ήδη γνωρίζετε, το Gmail έχει επανασχεδιαστεί και οι αλλαγές του δεν αφορούν μόνο την εμφάνισή του. Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, έχει αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά και πρόκειται να αποκτήσει και άλλα με τον καιρό. Για παράδειγμα, σύντομα θα δούμε μια λειτουργία πρόβλεψης κειμένου που θα επιτρέψει να επιλέξετε προτεινόμενες λέξεις για την αυτόματη συμπλήρωση ενός μηνύματος.

Προς το παρόν όμως, το νέο χαρακτηριστικό που είναι ήδη διαθέσιμο είναι η εμπιστευτική λειτουργία του Gmail ή Confidential Mode.Gmail

Με την εμπιστευτική λειτουργία στο Gmail, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε θα μπορεί να λήξει μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Από προεπιλογή, αυτή η χρονική περίοδος είναι 1 εβδομάδα, ωστόσο μπορείτε να ορίσετε διαφορετικό χρονικό όριο λήξης.

Ένα μήνυμα με εμπιστευτικό περιεχόμενο διαθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας: Ο παραλήπτης θα πρέπει να εισάγει έναν κωδικό πρόσβασης που του αποστέλλεται με SMS για να διαβάσει το μήνυμα. Η διαθεσιμότητα αυτής της συγκεκριμένης λειτουργίας δεν είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, και επομένως δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι έχουν την εμπιστευτική λειτουργία στο Gmail. Στην Ελλάδα λειτουργεί χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Ας δούμε πως λειτουργεί:

Ανοίξτε το Gmail και κάντε κλικ στο νέου μηνύματος στο επάνω αριστερό μέρος. Στο κάτω μέρος, θα δείτε ένα νέο εικονίδιο λουκέτου με ένα ρολόι. Κάντε click

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τη λήξη του μηνύματος.

Υπάρχουν προκαθορισμένοι χρονικοί περίοδοι. μία μέρα, μία εβδομάδα, ένας μήνας, ένα έτος και πέντε χρόνια.

Για να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε την επιλογή “Κωδικός πρόσβασης SMS”. Εάν το μήνυμά σας έχει περισσότερους από έναν παραλήπτες, πρέπει να εισαγάγετε έναν αριθμό τηλεφώνου για κάθε παραλήπτη. Ο κωδικός πρόσβασης SMS είναι ο κωδικός που χρειάζεται ο αποδέκτης σας για να ξεκλειδώσει το μήνυμα που θα του αποσταλεί στον αριθμό τηλεφώνου που θα προσθέσετε, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι σωστός.

Όταν πατήσετε το Send (Αποστολή), και χρησιμοποιείτε την λειτουργία SMS, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο για να προσθέσετε το τηλέφωνο του παραλήπτη.

Μετά την προσθήκη του τηλεφωνικού αριθμού, μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα.

Αυτό ήταν. Μπορείτε να στείλετε το μήνυμα και αν θέλετε, μπορείτε να το αναιρέσετε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Αν αργότερα καταλάβετε ότι έχετε στείλει το μήνυμα σε λάθος άτομο, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Ανάκληση πρόσβασης στο μήνυμα που στάλθηκε και ο παραλήπτης δεν θα μπορέσει να το ανοίξει.

Τα εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν ανοίγουν μέσα στο Gmail. Θα λάβετε το μήνυμα στο Gmail, αλλά όταν το ανοίξετε, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ σε ένα δεύτερο κουμπί για να δείτε το μήνυμα σε μια νέα καρτέλα (View the email, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα).

Αν αποκλείσετε την πρόσβαση σε κάποιο μήνυμα, το email δεν θα εξαφανιστεί από τα εισερχόμενα του παραλήπτη, ωστόσο, όταν κάνει κλικ στο σύνδεσμο View the email, το Gmail θα τον ενημερώσει ότι δεν έχει πρόσβαση στο μήνυμα.

Η πρόσβαση σε ένα μήνυμα ακυρώνεται αδιακρίτως για όλους τους παραλήπτες του μηνύματος. Δεν μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε ένα άτομο και να την επιτρέψετε σε άλλους.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news