Gmail δώστε πρόσβαση χωρίς να δώσετε τον κωδικό σας


Gmail: Η κοινή χρήση του κωδικού πρόσβασης με άλλους είναι μια μεγάλη άσκηση εμπιστοσύνης. Ίσως βέβαια ρωτήσετε γιατί να μοιραστείτε τον κωδικό σας με άλλους;

Ένα καλό παράδειγμα είναι το email κάποιας εταιρείας, όπου πολλοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθούν τα εισερχόμενα ή να μπορούν να απαντήσουν σε ένα εταιρικό λογαριασμό, ας πούμε τον info@iguru.gr.

Παρακάτω θα δούμε πως γίνεται με λειτουργία των αντιπροσώπων του Gmail (Gmail delegates). Με την συγκεκριμένη λειτουργία μπορείτε να παραχωρήσετε σε κάποιον πρόσβαση στον λογαριασμό σας χωρίς να του αποκαλύψετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Μπορείτε να προσθέσετε έως και 10 άτομα με κανονικό λογαριασμό και μέχρι 25 με σχολικό ή εργασιακό λογαριασμό.

Οι αντιπρόσωποι (delegates) μπορούν να διαβάσουν, να στείλουν και να διαγράψουν μηνύματα στο λογαριασμό σας στο Gmail.

Όταν αποστέλλεται ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν εκπρόσωπο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του θα εμφανίζεται και στο μήνυμα.

Οι αντιπρόσωποι μπορούν να διαχειρίζονται τις επαφές σας στο Gmail, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν καμία από τις ρυθμίσεις σας, συμπεριλαμβανομένου και του κωδικού πρόσβασής σας. Φυσικά δεν μπορούν να συνομιλήσουν με κανέναν για λογαριασμό σας.

Πώς μπορείτε να προσθέσετε εξουσιοδοτημένους χρήστες στο Gmail

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί και Εισαγωγή ή Accounts and Import.
Στο πεδίο Πρόσβαση στο λογαριασμό σας (Grant access to your account), κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη άλλου λογαριασμού.gmail

Επιλέξτε εάν τα μηνύματα που διαβάζονται από τους εξουσιοδοτημένους χρήστες που προσθέτετε θα επισημαίνονται σαν αναγνωσμένα ή όχι.Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ατόμου που θέλετε να παραχωρήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας, στη συνέχεια επιβεβαιώστε ότι θέλετε να μοιραστείτε μαζί του την πρόσβαση.

Ο αντιπρόσωπος σας θα λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν σύνδεσμο στον οποίο θα πρέπει να κάνει κλικ εντός επτά ημερών από τη λήψη του μηνύματος ή αλλιώς το link θα λήξει. Η Google αναφέρει ότι θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά για να ξεκινήσει η λειτουργία, και στη συνέχεια, ο αντιπρόσωπος σας μπορεί να δει και να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκ μέρους σας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πώς να αφαιρέσετε το Delegate στο Gmail

Αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον να έχει κάποιος πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Gmail, κάντε τα εξής:

Από τις Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί και Εισαγωγή.
Στο πεδίο Παροχή πρόσβασης στο λογαριασμό σας, κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή δίπλα στο email που θέλετε να καταργήσετε.

Bonus: Gmαil Προσθήκη όλων των λογαριασμών σας σε ένα!


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news