Google 7,6 εκατ. λίτρα νερού τη μέρα για την ψύξη των διακομιστών

Σχέδιο για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων της Google που θα χρησιμοποιεί εκατομμύρια λίτρα νερού την ημέρα έχει εξαγριώσει την Ουρουγουάη, η οποία πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 74 ετών.

Η έλλειψη νερού είναι τόσο σοβαρή που κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μοντεβιδέο και οι αρχές πρόσθεσαν νερό στα δημόσια αποθέματα πόσιμου νερού, προκαλώντας εκτεταμένες διαμαρτυρίες.immersion cooling

Οι επικριτές, που κάνουν λόγο για «λεηλασία», υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στο νερό για τις πολυεθνικές και τις αγροτικές επιχειρήσεις εις βάρος των ίδιων των πολιτών της. Ο Daniel Peña, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας στο Μοντεβιδέο, δήλωσε στον Guardian: “Μόνο ένα μικρό ποσοστό του νερού στην Ουρουγουάη χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση. Το μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποιείται για μεγάλες αγροτικές βιομηχανίες, όπως η σόγια, το ρύζι και η πολτοποίηση ξύλου. Τώρα έχουμε την Google”

7,6 εκατ. λίτρα νερού την ημέρα για την ψύξη των διακομιστών

Ο τεχνολογικός γίγαντας αγόρασε έκταση 72 στρεμμάτων για την κατασκευή κέντρου δεδομένων στο Κανελόνες, στη νότια Ουρουγουάη. Το κέντρο θα χρησιμοποιεί 7,6 εκατ. λίτρα νερού την ημέρα για την ψύξη των διακομιστών του, ποσότητα που ισοδυναμεί με την καθημερινή οικιακή κατανάλωση 55.000 ανθρώπων, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Το νερό θα προέρχεται απευθείας από το δημόσιο σύστημα πόσιμου νερού, σύμφωνα με τον Peña.

Το υπουργείο Βιομηχανίας της Ουρουγουάης αναφέρει ότι τα στοιχεία αυτά είναι ξεπερασμένα, επειδή η εταιρεία αναθεωρεί τα σχέδιά της και το κέντρο δεδομένων θα είναι “μικρότερου μεγέθους”.

Σε ανακοίνωσή της, η Google ανέφερε ότι ο κόμβος θα εξυπηρετεί τους της Google σε όλο τον κόσμο, επεξεργαζόμενος αιτήματα για υπηρεσίες όπως το YouTube, το Gmail και το Google Search. “Το έργο του κέντρου δεδομένων της Ουρουγουάης βρίσκεται ακόμη σε διερευνητικό στάδιο και η τεχνική ομάδα της Google εργάζεται ενεργά με την υποστήριξη των εθνικών και τοπικών αρχών. Αναμένουμε ότι οι προκαταρκτικοί υπολογισμοί (όπως η προβλεπόμενη κατανάλωση νερού) θα υποστούν αναπροσαρμογές. Στην Google, η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε, και ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζουμε και διαχειριζόμαστε τα κέντρα δεδομένων μας δεν αποτελεί εξαίρεση”, αναφέρεται.

Συμβουλές για εμφιαλωμένο

Τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων και οι υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ έχουν αφήσει τον κύριο ταμιευτήρα της Ουρουγουάης στεγνό και τα ποτάμια άδεια. Για να αναπληρώσουν την έλλειψη, οι δημόσιες αρχές ύδρευσης έχουν αρχίσει να παίρνουν νερό από τις εκβολές του Ρίο ντε λα Πλάτα, όπου το θαλασσινό νερό αναμιγνύεται με το γλυκό νερό, με αποτέλεσμα το νερό της βρύσης να έχει αλμυρή γεύση.

Το νερό της βρύσης με τη δυσάρεστη γεύση έχει προκαλέσει σάλο σε μια χώρα που έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη Νότια Αμερική και ήταν το πρώτο κράτος στον κόσμο που ανακήρυξε την στο νερό ως συνταγματικό δικαίωμα.

Η κυβέρνηση διπλασίασε τα επιτρεπόμενα επίπεδα χλωριούχου νατρίου στο νερό της βρύσης και συμβουλεύει τις εγκύους και τα άτομα με σοβαρές παθήσεις να μην το πίνουν.

Οι γονείς έχουν ενημερωθεί να παρασκευάζουν το βρεφικό γάλα με εμφιαλωμένο νερό και να μην προσθέτουν αλάτι στο φαγητό των παιδιών.Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Luis Lacalle Pou, ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα όπως η άρση των φόρων στο εμφιαλωμένο νερό και η διανομή δύο λίτρων (μισό γαλόνι) δωρεάν νερού την ημέρα σε 21.000 φτωχές ή ευάλωτες οικογένειες. Έχει επίσης υποσχεθεί να κατασκευάσει μια νέα δεξαμενή εντός 30 ημερών.

Όμως η δημόσια οργή παραμένει.

naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Google

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

One Comment

Leave a Reply
  1. Ευτυχώς που εμείς καταργήσαμε τα πλαστικά καλαμάκια και τα αντικαταστήσαμε με χάρτινα (που λιώνουν στα 5-6 λεπτά όταν μπουν σε καφέ, αναψυκτικό) κι έτσι σώζουμε τον πλανήτη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).