Google αλλάζει στάση στο περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google κυκλοφόρησε την τρίτη Ενημέρωση Χρήσιμου Περιεχομένου (Helpful Content Update) που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2022. Ο κύριος στόχος της ενημέρωσης είναι να ταξινομήσει το περιεχόμενο είτε ως “γραμμένο για μηχανές ” είτε ως “γραμμένο για άτομα”.

Η Google το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας δικούς της ιδιόκτητους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης.google code seo

Αυτό που είναι ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η Google έχει κάνει μια προσαρμογή στη διατύπωση της επίσημης αναφοράς Χρήσιμου περιεχομένου.

Στην προηγούμενη έκδοση έλεγε τα εξής:

Το σύστημα χρήσιμου περιεχομένου του Google Search παράγει ένα σήμα που χρησιμοποιείται από τα αυτοματοποιημένα συστήματα κατάταξής μας για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες βλέπουν πρωτότυπο, χρήσιμο περιεχόμενο γραμμένο από άτομα, για άτομα, στα . Αυτή η σελίδα εξηγεί περισσότερα σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα και τι μπορείτε να κάνετε για να αξιολογήσετε και να βελτιώσετε το περιεχόμενό σας.

Τώρα μετά την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης, αυτή η παράγραφος αναφέρει τα εξής:

Το σύστημα χρήσιμου περιεχομένου του Google Search παράγει ένα σήμα που χρησιμοποιείται από τα αυτοματοποιημένα συστήματα κατάταξής μας για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες βλέπουν καλύτερα πρωτότυπο, χρήσιμο περιεχόμενο που δημιουργήθηκε για άτομα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτή η σελίδα εξηγεί περισσότερα σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα και τι μπορείτε να κάνετε για να αξιολογήσετε και να βελτιώσετε το περιεχόμενό σας.

Με άλλα λόγια, η Google συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ελέγξει με ακρίβεια το περιεχόμενο που δημιουργείται από την .
Ο εντοπισμός περιεχομένου AI είναι δύσκολος, και πιθανότατα αδύνατος.

Ο Danny Sullivan (@searchliaison) του Google Search έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στο X φέτος απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη. Και αυτό που αναφέρει είναι ότι η Google δεν έχει με όσους χρησιμοποιούν περιεχόμενο που δημιουργείται από AI, αρκεί αυτό το περιεχόμενο να έχει ανθρώπινη επίβλεψη, ή διορθώσεις.

Νωρίτερα φέτος, η OpenAI αφαίρεσε τον ταξινομητή τεχνητής νοημοσύνης (ένα εργαλείο που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αξιολογήσει αν το περιεχόμενο δημιουργήθηκε ή όχι από AI) επειδή κρίθηκε ότι είχε χαμηλή ακρίβεια.

Στην δημοσίευση στο blog της, η OpenAI αναφέρει:

Από τις 20 Ιουλίου 2023, ο ταξινομητής AI δεν είναι πλέον διαθέσιμος λόγω του χαμηλού ποσοστού ακρίβειάς του. Ερευνούμε πιο αποτελεσματικές τεχνικές προέλευσης για κείμενο και έχουμε δεσμευτεί να αναπτύξουμε μηχανισμούς που επιτρέπουν στους χρήστες να κατανοήσουν εάν το περιεχόμενο δημιουργείται από AI.

Η αλλαγή στη στάση της Google δεν αποτελεί ακριβώς έκπληξη. Και οι ίδιοι έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη, (βλέπε chatbot Bard), αλλά και νέων λειτουργιών αναζήτησης, όπως το Search Generative Experience που δοκιμάζεται ενεργά σε μορφή beta μέσω των Search Labs.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).