Η Google και η Yahoo ανανεώνουν τις Εκθέσεις Διαφάνειας για το 2013

Η Google και η Yahoo έχουν αποκαλύψει τον αριθμό των αιτημάτων για δεδομένα που έχουν λάβει από διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο, για το δεύτερο εξάμηνο του , στις νέες τους Εκθέσεις Διαφάνειας (Transparency ).

Google-and-Yahoo-Reveal-New-Transparency-Reports-for-2013

Η Google έλαβε 27.477 αιτήσεις για δεδομένα που επηρεάζουν 42.648 λογαριασμούς, όπως αποκαλύπτει η εταιρεία. Οι αριθμοί είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι από αυτούς που αναφέρθηκαν από τη Google για το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, που αφορούσαν 25,879 αιτήσεις για 42.500 λογαριασμούς.

Οι αριθμοί και στους δύο λογαριασμούς είναι πολύ μεγαλύτεροι το 2013 από ό, τι το προηγούμενο έτος, υποδηλώνοντας έναν αυξημένο ενδιαφέρον των αρχών στην ψηφιακή ζωή των υπόπτων τους.

Η Έκθεση Διαφάνειας της Yahoo για το δεύτερο εξάμηνο του 2013, δείχνει ότι η εταιρεία έλαβε 21.425 αιτήσεις για δεδομένα από όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας 32.493 λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έλαβε 50.895 αιτήματα της κυβέρνησης το 2013, επηρεάζοντας 95.268 λογαριασμούς.

Οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν και αιτήματα Foreign Intelligence Surveillance Act (Νόμος ).

Καμία από τις δεν είχε τη δυνατότητα να παρέχει ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το πόσα τέτοια αιτήματα έλαβαν, αλλά θα το πράξουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση των συμφώνησε να επιτρέψει στις εταιρείες να αποκαλύπτουν μόνο τον αριθμό των αιτήσεων FISA με καθυστέρηση έξι μηνών και ανά 1.000, γεγονός που οδήγησε σε μια σειρά από μπερδεμένες εκθέσεις διαφάνειας στις αρχές του έτους.

Secnews.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).