Google απενεργοποιήσετε πλήρως την συλλογή δεδομένων τοποθεσίας

Μπορεί να πιστεύετε ότι η απενεργοποίηση του “Ιστορικού τοποθεσίας της ” από τον Λογαριασμό σας (myactivity.google.com) εμποδίζει την Google να παρακολουθεί τις κινήσεις σας. Η Google ισχυρίζεται ότι η δυνατότητα βοηθά την Google να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες γνωρίζοντας πού βρίσκεστε και πού βρεθήκατε. Ωστόσο, η Google ισχυρίζεται ότι το “Ιστορικό τοποθεσίας” είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή και μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο με την άδεια του χρήστη.

location history

Όμως, όταν χρησιμοποιείτε τους Χάρτες της Google, είναι πολύ εύκολο να ενεργοποιήσετε κατά λάθος τη λειτουργία. Η λύση είναι να ανοίξετε τη διεύθυνση myactivity.google.com, να συνδεθείτε και να απενεργοποιήσετε το Ιστορικό τοποθεσίας. Τότε και μόνο τότε θα σταματήσει η Google να συλλέγει νέες πληροφορίες. Όλα τα δεδομένα όμως που συγκέντρωσε στο παρελθόν θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση maps.google.com/timeline.

Πώς να σταματήσετε την Google να σας παρακολουθεί

Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι προηγούμενες εγγραφές μπορούν να διαγραφούν από το Ιστορικό τοποθεσίας σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τη διεύθυνση myactivity.google.com και στην ενότητα Ιστορικό τοποθεσίας, πατήστε στο βέλος. Αυτό θα σας μεταφέρει στο Ιστορικό τοποθεσίας όπου μία από τις επιλογές είναι η Διαχείριση δραστηριότητας. Πατήστε σε αυτήν την επιλογή και ακολουθήστε τις οδηγίες για να διαγράψετε κάθε προηγούμενη δραστηριότητά σας.

2021 11 12 9 42 58

Μέχρι στιγμής, σας έχουμε πει πώς να απενεργοποιήσετε το Ιστορικό τοποθεσίας και πώς να διαγράψετε όλη την προηγούμενη δραστηριότητα που έχει αποθηκευτεί από την Google. Ωστόσο, η Google δεν θα σταματήσει να σας παρακολουθεί. Θα εξακολουθεί να συλλέγει πληροφορίες και να αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα τοποθεσίας όταν επισκέπτεστε ιστότοπους, εφαρμογές και υπηρεσίες της Google όπως οι Χάρτες Google. Θα μπορούσε επίσης να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας και από τις φωτογραφίες σας, ανάλογα με το πώς έχετε ρυθμίσει την εφαρμογή της κάμερας του τηλεφώνου σας.

Για να σταματήσει η Google να σας παρακολουθεί, θα πρέπει να σταματήσετε την παρακολούθηση δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών, από την διεύθυνση myactivity.google.com. Στην ενότητα Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών, πατήστε στο βέλος. Αυτό θα σας οδηγήσει στα ελέγχου δραστηριότητας. Απενεργοποιήστε το κουμπί Δραστηριότητα Ιστού και Εφαρμογών και θα δείτε μια προειδοποίηση που εξηγεί τι θα μπορούσε να συμβεί μόλις θέσετε σε παύση την Παρακολούθηση Δραστηριότητας Ιστού και Εφαρμογών.
2021 11 12 9 48 30

Για παράδειγμα, η Google λέει: “Η παύση της Δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών μπορεί να περιορίσει ή να απενεργοποιήσει πιο εξατομικευμένες εμπειρίες στις υπηρεσίες της Google. Για παράδειγμα, μπορεί να σταματήσετε να βλέπετε πιο σχετικά αναζήτησης ή προτάσεις για μέρη που σας ενδιαφέρουν. Αυτή η ρύθμιση θα τεθεί σε παύση σε όλους τους ιστότοπους , εφαρμογές και που είναι συνδεδεμένες σε αυτόν τον λογαριασμό. Ακόμη και όταν αυτή η ρύθμιση έχει τεθεί σε παύση, η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωρινά πληροφορίες από πρόσφατες αναζητήσεις, προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα της ενεργής περιόδου σύνδεσης αναζήτησης.”2021 11 12 9 50 34

Στην κάτω δεξιά πλευρά της σελίδας θα δείτε δύο κουμπιά: Ακύρωση και Παύση. Για παύση της παρακολούθησης, κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα μέχρι να γίνει το κουμπί Παύση και πατήστε το.

Εάν ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες, όχι μόνο θα διαγράψετε όλα τα Δεδομένα Τοποθεσίας που έχει συλλέξει η Google για τις επισκέψεις σας όλα αυτά τα χρόνια, θα μπορείτε επίσης να την εμποδίσετε να συλλέγει και νέες πληροφορίες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Αν δεν θέλεις να σε παρακολουθούν πέτα το κινητό όλα τα άλλα είναι βλακείες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).