Το Google Chrome θα εμφανίζει κωδικό σφάλματος στην σελίδα συντριβής

Η Google εργάζεται ώστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome να εμφανίζει τον κωδικό σφάλματος στην σελίδα συντριβής.

Το Google Chrome, όπως και κάθε άλλο πρόγραμμα περιήγησης για desktop, όταν κάτι δεν εργάζεται σωστά εμφανίζει μία σελίδα σφάλματος. Τέτοια σφάλματα μπορεί να είναι από την αδυναμία δημιουργίας συνδέσεων σε ένα ιστότοπο, μέχρι και να υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια της σύνδεσης. Όσοι έχετε Chrome μπορείτε να πάτε στην εσωτερική σελίδα chrome://kill, που προσομοιώνει ένα σφάλμα, για να δείτε πως φαίνεται.

Οι σελίδες συντριβής συνήθως δεν παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το σφάλμα. Το μήνυμα “Όπα, Κάτι πήγε στραβά. Παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την εμφάνιση αυτής της σελίδας” ομολογουμένως δεν αποκαλύπτει καμία χρήσιμη πληροφορία.

Εναπόκειται στον χρήστη να καταλάβει τι συνέβη και πώς να επιλύσει το ζήτημα. Για αυτό τον λόγο η Google έχει εφαρμόσει μια αλλαγή στην τελευταία έκδοση του Canary Chrome, που μπορεί να βελτιώσει την αντιμετώπιση προβλημάτων σφάλματος. Το Chrome θα εμφανίζει έναν κωδικό σφάλματος στη σελίδα συντριβής, που θα μπορεί να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα ή θα μπορεί να είναι χρήσιμη όταν κάποιος άλλος θα κληθεί να επιλύσει το πρόβλημα.

Ο κωδικός σφάλματος θα εμφανίζεται κάτω από το μήνυμα σφάλματος. Όμως δεν θα αποκαλύπτουν όλοι οι κωδικοί σφαλμάτων ικανοποιητικές πληροφορίες. Για παράδειγμα οι κωδικοί σφαλμάτων, όπως “out of memory”, “wait timeout”, ή “result code hung” μπορεί να είναι χρήσιμοι. Αλλά  θα υπάρχουν κωδικοί σφαλμάτων όπως “SIGFPE”, “SBOX_FATAL_MITIGATION” ή “STATUS_CALLBACK_RETURNED_WHILE_IMPERSONATING” που μάλλον θα είναι αδιάφοροι.

Ολόκληρη η λίστα συμβολοσειρών κώδικα σφάλματος είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Chromium. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια λίστα περιγραφών ή εξηγήσεων για καθέναν από τους κωδικούς σφαλμάτων.

Οι χρήστες του Chromium μπορούν να φορτώσουν την σελίδα chrome://crashes για να εμφανίσουν μια λίστα με τα πρόσφατα crashes του προγράμματος περιήγησης στο Web.

Δεν είναι σαφές, αλλά λογικά όλα ή έστω τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού που βασίζονται στο Chromium θα ακολουθήσουν το προβάδισμα της Google και θα εμφανίσουν τους κωδικούς σφαλμάτων. H Canary έκδοση του Edge πάντως, εμφανίζει τον κωδικό σφάλματος. Πηγαίνετε στο edge://kill/ για να τον δείτε.

Είναι πάντα ευπρόσδεκτες οι πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα σφάλματα και τα προβλήματα, αφού βοηθούν στην αντιμετώπιση τους. Οι κωδικοί σφαλμάτων χωρίς κάποια επεξήγηση, που θα εμφανίζει το Chrome, δεν βοηθούν ως επί το πλείστον τους απλούς χρήστες, που προσπαθούν να μάθουν γιατί κάτι δεν λειτούργησε.

Θα μπορεί όμως να βοηθήσει τους μηχανικούς και τους τεχνικούς στο επίσημο φόρουμ υποστήριξης της Google, όταν θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε αυτούς για να ανακαλύψετε γιατί δεν πήγε καλά.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).