Κυκλοφόρησε ο πρώτος Google Chrome με adblocker

Η έδωσε στην κυκλοφορία την πρώτη του επερχόμενου Google Chrome με adblocker. Για αρχή και για όλη την περίοδο των δοκιμών θα υπάρχει στα κανάλια Chrome Dev και Chrome Canary για Android.

Η Google ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό ότι ήταν στα σχέδιά της να ενσωματώσει ένα adblocker στο περιήγησης Chrome. Η Google, η οποία είναι διαφημιστική κατά πρώτο και κύριο λόγο, φαίνεται να αντιμετωπίζει δύσκολους περιόδους που προκλήθηκαν από την αυξανόμενη δημοτικότητα των προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων.

Έτσι η εταιρεία είχε την ιδέα να εμποδίζει τις πιο ενοχλητικές διαφημίσεις στο Chrome ενσωματώνοντας εγγενώς έναν adblocker στο πρόγραμμα περιήγησης.

Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτό θα επιβραδύνει ή ακόμα και θα αναστρέψει τη χρήση των adblocker τρίτων και θα βελτιώσει ταυτόχρονα τον ρυθμό αποδοχής των διαφημίσεων που προωθεί στο Διαδίκτυο.

Ο adblocker θα ενσωματωθεί σε εκδόσεις για επιτραπέζιους και κινητούς τύπους του προγράμματος περιήγησης Chrome και θα αποκλείει από προεπιλογή τις αναδυόμενες διαφημίσεις, τις αυτόματες αναπαραγωγές διαφημίσεων βίντεο με ήχους και άλλες ενοχλητικές μορφές διαφημίσεων.

  Το OS Robolinux 3D κυκλοφόρησε την έκδοση 8.7 Raptor Xfce

Η πρώτη έκδοση του Chrome με το native adblocker κυκλοφόρησε στα test builds του Chrome Dev και Canary σήμερα. Το χαρακτηριστικό φαίνεται να εξελίσσεται από την πλευρά του διακομιστή, καθώς δεν υπάρχει κάποια νέα επιλογή στον ίδιο τον .

Μπορείτε να δείτε αν χρησιμοποιείτε το adblocker με ένα στο Μενού> Ρυθμίσεις> Ρυθμίσεις τοποθεσίας.

Ο adblocker είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή και η περιγραφή τους αναφέρει ότι “αποκλείει διαφημίσεις από ιστότοπους που τείνουν να εμφανίζουν ενοχλητικές διαφημίσεις”.

Η Google σκοπεύει να αποκλείσει όλες τις διαφημίσεις σε ιστότοπους που εμφανίζουν ενοχλητικές διαφημίσεις χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο μηχανισμό διαφήμισης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και διαφημίσεις που υποστηρίζονται από την Google, εάν εμφανίζονται σε μια ιστοσελίδα με “κακό όνομα” που χρησιμοποιεί ενοχλητικές διαφημίσεις ή τις προβάλλει παρεμβατικά

Το “Συνασπισμός για Καλύτερες Διαφημίσεις” ή “Coalition for Better Ads” θα καθορίζει ποιες μορφές διαφήμισης είναι παρεμβατικές. Η Google είναι μέλος αυτής της ς. Μπορείτε να ελέγξετε την ιστοσελίδα της ομάδας για παραδείγματα διαφημίσεων που θεωρούνται παρεμβατικές.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +    =  17