Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google θεωρούνται οδηγοί

Μια μεγάλη νίκη για το πρόγραμμα αυτό-οδήγησης των οχημάτων της . Το δημοσίευσε μια επιστολή από την Διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, και αναφέρει ότι τα οχήματα υψηλής τεχνολογίας της Google μπορεί να χαρακτηριστούν σαν οδηγοί – μια διάκριση που μέχρι σήμερα την είχαν μόνο οι άνθρωποι.google self driving car

Η νίκη αυτή θα μπορούσε να σταματήσει την γραφειοκρατία που επιβραδύνει την Google και άλλες μεγάλες εταιρείες που ετοιμάζουν οχήματα χωρίς οδηγό, καθώς ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι το AI έχει την ίδια ευαισθησία στην οδήγηση και μπορεί να λειτουργήσει ένα όπως θα το έκανε και ένας πραγματικός οδηγός.

Από την άλλη όμως η Διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν έχει ορίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την οδική .

“Το επόμενο ερώτημα είναι αν και πώς η Goοgle θα μπορούσε να πιστοποιήσει ότι το σύστημα αυτο-οδήγησης συναντά ένα πρότυπο που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε να εφαρμοστεί σε ένα όχημα με ανθρώπινο οδηγό”, αναφέρει η Διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

  Το Google Lens θα διαβάζει τα γράμματα των γιατρών

Έτσι μέχρι να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα οχήματα χωρίς οδηγό, σε ομοσπονδιακό και κρατικό επίπεδο, η Goοgle και οι ανταγωνιστές της αναζητούν για λύσεις.

Μια από αυτές είναι να σχεδιάσουν αυτοκίνητα με δυνατότητες ανθρώπινης παρέμβασης, αν και μετά θα υπάρχει το ερώτημα ως προς και το αν η ανθρώπινη παρέμβαση θα βοηθούσε το σύστημα AI πάρει ασφαλείς αποφάσεις στον δρόμο.

Ανησυχείτε για το αν βρει η Google την λύση; Η εφευρετικότητα της εταιρείας (ίσως και λίγη διαπλοκή) δεν θα πρέπει να αφήνει καμία αμφιβολία. Εξάλλου λεφτά υπάρχουν…

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).