Google email σε όσους επηρεάστηκαν από τη διαρροή δεδομένων

Η Google άρχισε την αποστολή ειδοποιήσεων σε όσους επηρεάστηκαν από το σφάλμα στο API του Goοgle+ που αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Η ειδοποίηση περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με το ποια δεδομένα των προφίλ εκτέθηκαν, αλλά και ποιες εφαρμογές είχαν πρόσβαση σε αυτά.

google

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018, η Google ανακοίνωσε ότι ένα σφάλμα στο API του Goοgle+ επέτρεπε σε εφαρμογές είχαν άδεια από τον χρήστη να δουν ιδιωτικά δεδομένα στο προφίλ του που κανονικά που δεν έπρεπε να έχουν πρόσβαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το σφάλμα αυτό επηρέασε πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες.

Από την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες του Google+ που επηρεάστηκαν από το συγκεκριμένο σφάλμα άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις από την Goοgle που αναφέρουν ποια πεδία του προφίλ εκτέθηκαν και ποιες εφαρμογές είχαν πρόσβαση σε αυτά. Τα πεδία που εκτέθηκαν καθώς και οι εφαρμογές βρίσκονται σε ένα συνημμένο αρχείο που ονομάζεται app_details.csv, σύμφωνα με το bleepingcomputer.

Η εταιρεία έχει αποφασίσει ήδη να τερματίσει την κοινωνική υπηρεσία Goοgle+ τον Αύγουστο του 2019 λόγω του μη ενδιαφέροντος από τους χρήστες, αλλά και ενός προηγούμενου σφάλματος στο API που διέρρευσε προσωπικές πληροφορίες από 500.000 λογαριασμούς του Google+.

Με την αποκάλυψη του δεύτερου bug στο API το Δεκέμβριο, η Google αποφάσισε το κλείσιμο της υπηρεσίας κατά του “πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι.” Η υπηρεσία θα σταματήσει να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2019 ενώ όλες οι λειτουργίες του API θα απενεργοποιηθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).