Η Google ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τις εφαρμογές Android

H Google πρόκειται να κάνει ένα επιπλέον βήμα για την διασφάλιση των εφαρμογών του Android. Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί διάφορα κρούσματα κακόβουλων εφαρμογών στο Google Play Store, παρά τα μέτρα ασφαλείας της εταιρείας. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναβαθμίσει το Verify apps security system για να τρέχει τακτικά σαρώσεις στις εφαρμογές των συσκευών με Αndroid για περισσότερη ασφάλεια.

Android

Προηγουμένως το Verify apps security system, σάρωνε τις εφαρμογές για κακόβουλο λογισμικό, μόνο κατά την διάρκεια της λήψης, από το Play Store. Ωστόσο όπως παρατηρήθηκε, οι εφαρμογές άρχιζαν να συμπεριφέρονται κακόβουλα, μόνο μετά την εγκατάσταση τους. Για παράδειγμα, αναφέραμε πρόσφατα για κάποιες νόμιμες εφαρμογές που βρέθηκαν Google Play και είχαν κρυμμένο κώδικα κάποιου Bitcoin minner. Μετά την εγκατάσταση τους, άρχιζαν να χρησιμοποιούν τους πόρους συστήματος εν αγνοία των χρηστών για την εξόρυξη Bitcoins.

Η Google τόνισε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης malware στις συσκευές με Αndroid είναι πολύ μικρός (! το θαυμαστικό είναι γιατί έχουμε αντίθετη άποψη), αλλά δήλωσε ότι είναι “αποφασισμένη να βεβαιωθεί ότι θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια σε όλους τους χρήστες του Αndroid.” Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν Android 2.3 Gingerbread ή μεγαλύτερη έκδοση.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  3  =