Google νέα ελπίδα στην κατασκευή κβαντικών υπολογιστών

Η Google πέτυχε μια σημαντική ανακάλυψη στη διόρθωση κβαντικών σφαλμάτων που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει πρακτικούς κβαντικούς υπολογιστές έως το 2030, ανακοίνωσε η εταιρεία σε ένα paper που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο Nature. quantum computing

Η έρευνα έδειξε σημαντική μείωση σφαλμάτων κατά την κλιμάκωση από 3×3 σε 7×7 πλέγματα κβαντικών bit, με τα να μειώνονται κατά το ήμισυ σε κάθε βήμα. Η πρόοδος αντιμετωπίζει τη βασική πρόκληση της κβαντικής υπολογιστικής για τη διατήρηση σταθερών κβαντικών καταστάσεων, οι οποίες συνήθως διαρκούν μόνο μικροδευτερόλεπτα.

Το νέο κβαντικό της Google, που κατασκευάζεται εσωτερικά από την εταιρεία, διατηρεί κβαντικές καταστάσεις για σχεδόν 100 μικροδευτερόλεπτα – πέντε φορές περισσότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις. Η εταιρεία στοχεύει να κατασκευάσει ένα πλήρους κλίμακας με περίπου 1 εκατομμύριο qubits, ένα που θα κοστίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η IBM, ο κύριος αντίπαλος της Google, αμφισβήτησε την επεκτασιμότητα της προσέγγισης διόρθωσης σφαλμάτων “surface ” της Google, υποστηρίζοντας ότι θα απαιτούσε δισεκατομμύρια qubits.

Η IBM επιδιώκει έναν εναλλακτικό τρισδιάστατο σχεδιασμό που απαιτεί νέα τεχνολογία συνδετήρων που αναμένεται έως το 2026. Η σημαντική ανακάλυψη είναι παράλληλη με την πρώτη ελεγχόμενη πυρηνική αλυσιδωτή αντίδραση το 1942, σύμφωνα με τον καθηγητή φυσικής του MIT William Oliver, ο οποίος ανέφερε ότι και τα δύο επιτεύγματα απαιτούσαν χρόνια μηχανικής για να πραγματοποιηθούν θεωρητικές προβλέψεις που έγιναν δεκαετίες νωρίτερα.

DOI
https://doi.org/10.1038/s41586-024-08449-y

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).