Google

Η Google σχεδίαζε το Android χωρίς οθόνη αφής

Σύμφωνα με ένα έγγραφο της , του 2006, που αφορά τις λειτουργικές απαιτήσεις σε , το Android δεν προβλεπόταν να υποστηρίζει οθόνες αφής.

Google

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Samsung την περασμένη εβδ και αφορά ένα έγγραφο της Gοogle που περιγράφει το λειτουργικό Android, όπως αυτό σχεδιαζόταν να είναι πίσω στο 2006. Δηλαδή πριν ακόμη το iPhone κάνει την εμφάνισή του.

Το έγγραφο με τίτλο «Android Project Software Functional Requirements» περιγράφει ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στην πλατφόρμα Linux 2.6. Επίσης, η μελλοντική συσκευή, που θα χρησιμοποιεί το νέο λειτουργικό, σχεδιάζεται να διαθέτει φυσικά πλήκτρα ελέγχου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η μελλοντική χρήση οθονών αφής.

Δηλαδή, από αυτό το έγγραφο του 2006, που περιλαμβανόταν στο αρχικό SDK (Software Developer Kit) του Android, μέχρι και το λανσάρισμα του αρχικού iPhone, η χρήση αφής από το λειτουργικό σύστημα της Google δεν είχε οριστικοποιηθεί, αλλά και δεν είχε αποκλειστεί η χρήση της.

Σε άλλα σημεία του επίμαχου εγγράφου, που δημοσίευσε το Recode, περιγράφονται λεπτομέρειες για τη χρήση αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης από το Android, η υποστήριξη εφαρμογών από τρίτους κατασκευαστές, η ανάπτυξη widgets, ο τρόπος ειδοποιήσεων στο νέο λειτουργικό κλπ.

Ένα άλλο ιδιαίτερο σημείο αναφοράς στο έγγραφο περιγράφει τη χρήση του συστήματος αρχείων FAT 32 της Microsoft από το νέο λειτουργικό σύστημα. Η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, όπως και άλλες ανάλογες, επέτρεψε στη Microsoft να μπορεί να διεκδικεί την πληρωμή για την παροχή αδειών χρήσης πατεντών, από τους κατασκευαστές συσκευών Android.

naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).