50 εφαρμογές του Google Play έχουν μολύνει 55 εκατομ. συσκευές

Περισσότερες από 50 που βρέθηκαν στο Google Play έχουν μολύνει περίπου 55 εκατομμύρια χρήστες Android με adware. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται να συμβαίνει για δέκατη πέμπτη φορά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ασφάλειας της Sophos, εντοπίστηκε το Android XavirAd σε πολλές εφαρμογές στο Play Store. Το adware εμφανίζει ενοχλητικές διαφημίσεις στους χρήστες που έχουν μολυνθεί και συλλέγει προσωπικές πληροφορίες που αποστέλλονται σε κάποιον απομακρυσμένο διακομιστή. Μέχρι στιγμής, πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί έως και 55 εκατομμύρια χρήστες.Google Play

Ορισμένες από τις από 50 εφαρμογές του Google Play που περιέχουν το adware έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο λήψεις. Συνολικά, ο αριθμός λήψεων αυξάνεται στις περίπου 55 εκατομμύρια λήψεις.

Λόγω του adware, οι χρήστες βλέπουν μια διαφήμιση πλήρους οθόνης σε τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμα και αν η μολυσμένη εφαρμογή είναι κλειστή. Αυτές οι διαφημίσεις θα σας κατευθύνουν σε εγκατάσταση άλλων εφαρμογών.

Το Google Play Store είναι γεμάτο από καταγγελίες σχετικά με αυτές τις εφαρμογές, καθώς πολλοί χρήστες παρατήρησαν και ανέφεραν τη σκανδαλώδη συμπεριφορά.

  Adobe: πιστεύει ότι έλυσε το password sharing πρόβλημα του Netflix

“Ωστόσο, το XavirAd μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από την εμφάνιση διαφημίσεων. Μετά την εκκίνηση της εφαρμογής, η βιβλιοθήκη του XavirAd επικοινωνεί με τον διακομιστή της και παίρνει τον διαμόρφωσης. Ο διακομιστής ανταποκρίνεται με ρυθμίσεις για την εμφάνιση των διαφημίσεων πλήρους οθόνης και τις αποθηκεύει στις κοινές προτιμήσεις. Το api-restlet.com φέρεται να έχει καταχωρηθεί για αυτό το σκοπό”, επισημαίνουν οι ερευνητές της Sophos.

Το adware ανεβάζει στη συνέχεια ένα άλλο αρχείο .dex από το .api-restlet.com, το οποίο συλλέγει από το τηλέφωνο του χρήστη, όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το λογαριασμό της Google, τη λίστας των εγκατεστημένων εφαρμογών, το αναγνωριστικό και το AndroidID, την ανάλυση οθόνης, τον κατασκευαστή, την επωνυμία και έκδοση του λειτουργικού συστήματος, πληροφορίες της κάρτας SIM και από τις εφαρμογής. Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται και αποστέλλονται στον διακομιστή C&C.

Λίστα των μολυσμένων εφαρμογών

Google Play

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  2  =