Το Google+ θα αποχαιρετήσει τους χρήστες του στις 2 Απριλίου

Η Google πήρε πέρυσι την απόφαση να κλείσει το κοινωνικό δίκτυο της, μετά την αποκάλυψη μίας ευπάθειας ασφαλείας. Χθες ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία τερματισμού που είναι η 2 Απριλίου 2019.

Θα θυμάστε την ευπάθεια που αποκαλύφθηκε για το Google+ που είχε σαν αποτέλεσμα την διαρροή πληροφοριών για 52,5 εκατομμύρια χρήστες. Μετά από αυτό το σκάνδαλο, η μαμά εταιρεία, η Gοοgle, αποφάσισε να τελειώνει μία και καλή με το κοινωνικό δίκτυο, αφού έτσι κι’αλλιώς ποτέ δεν κατάφερε να προσεγγίσει πελάτες και χρήστες.

Χθες, με μία ανακοίνωσή της, αποκάλυψε ότι το Gοοgle+ δεν θα υπάρχει πλέον μετά τις 2 Απριλίου 2019. Η έκδοση buisness θα συνεχίσει να υπάρχει, ως και αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Αν και έχετε ακόμη δυο μήνες έως τις 2 Απριλίου, από τις 4 Φεβρουαρίου δεν θα μπορείτε να δημιουργείτε νέα προφίλ, σελίδες, κοινότητες και εκδηλώσεις. Η εταιρεία θα κλείσει επίσης την ίδια ημέρα τη δυνατότητα χρήσης του Gοοgle+ για σχόλια στο Blogger. Τις επόμενες εβδομάδες, τα κουμπιά σύνδεσης στο Gοοgle+ θα σταματήσουν να λειτουργούν και σε ορισμένες περιπτώσεις θα αντικατασταθούν από τα κουμπιά σύνδεσης του Gοοgle. Ωστόσο, η σελίδα σας θα παραμείνει ορατή μέχρι την ημέρα κλεισίματος, όπου τότε θα κλείσουν όλοι οι λογαριασμοί και τις σελίδες των χρηστών, καθώς και θα διαγραφούν όλα τα σχόλια Gοοgle+ που έχουν κάνει χρήστες τα τελευταία χρόνια.

Δεδομένου ότι ορισμένες κοινότητες ενδέχεται να έχουν συσσωρεύσει ενδιαφέροντα και σημαντικά στοιχεία, η εταιρεία θα δώσει στους διαχειριστές τη δυνατότητα να κατεβάσουν τα δεδομένα τους, κάποια στιγμή στις αρχές Μαρτίου.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Gοοgle να αλλάξει γνώμη. Ωστόσο, οι πελάτες της G Suite θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του buisness Gοοgle+ και σύντομα θα αποκτήσουν νέα εμφάνιση και νέες λειτουργίες.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).