Το Google+ θα αποχαιρετήσει τους χρήστες του στις 2 Απριλίου

Η Google πήρε πέρυσι την απόφαση να κλείσει το κοινωνικό δίκτυο της, μετά την αποκάλυψη μίας ευπάθειας ασφαλείας. Χθες ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία τερματισμού που είναι η 2 Απριλίου 2019.

Θα θυμάστε την ευπάθεια που αποκαλύφθηκε για το Google+ που είχε σαν αποτέλεσμα την διαρροή πληροφοριών για 52,5 εκατομμύρια χρήστες. Μετά από αυτό το σκάνδαλο, η μαμά εταιρεία, η Gοοgle, αποφάσισε να τελειώνει μία και καλή με το κοινωνικό δίκτυο, αφού έτσι κι'αλλιώς ποτέ δεν κατάφερε να προσεγγίσει πελάτες και χρήστες.

Χθες, με μία ανακοίνωσή της, αποκάλυψε ότι το Gοοgle+ δεν θα υπάρχει πλέον μετά τις 2 Απριλίου 2019. Η έκδοση buisness θα συνεχίσει να υπάρχει, ως και αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Αν και έχετε ακόμη δυο μήνες έως τις 2 Απριλίου, από τις 4 Φεβρουαρίου δεν θα μπορείτε να δημιουργείτε νέα προφίλ, σελίδες, κοινότητες και εκδηλώσεις. Η εταιρεία θα κλείσει επίσης την ίδια ημέρα τη δυνατότητα χρήσης του Gοοgle+ για σχόλια στο Blogger. Τις επόμενες εβδομάδες, τα κουμπιά σύνδεσης στο Gοοgle+ θα σταματήσουν να λειτουργούν και σε ορισμένες περιπτώσεις θα αντικατασταθούν από τα κουμπιά σύνδεσης του Gοοgle. Ωστόσο, η σελίδα σας θα παραμείνει ορατή μέχρι την ημέρα κλεισίματος, όπου τότε θα κλείσουν όλοι οι λογαριασμοί και τις σελίδες των χρηστών, καθώς και θα διαγραφούν όλα τα σχόλια Gοοgle+ που έχουν κάνει χρήστες τα τελευταία χρόνια.

Δεδομένου ότι ορισμένες κοινότητες ενδέχεται να έχουν συσσωρεύσει ενδιαφέροντα και σημαντικά στοιχεία, η εταιρεία θα δώσει στους διαχειριστές τη δυνατότητα να κατεβάσουν τα δεδομένα τους, κάποια στιγμή στις αρχές Μαρτίου.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Gοοgle να αλλάξει γνώμη. Ωστόσο, οι πελάτες της G Suite θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του buisness Gοοgle+ και σύντομα θα αποκτήσουν νέα εμφάνιση και νέες λειτουργίες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).