Έφοδος των Ισπανικών Αρχών στα κεντρικά της Google στη Μαδρίτη

Μετά την περιπέτεια με τις Γαλλικές αρχές να εισβάλουν στα γραφεία της στο Παρίσι, η βίωσε μια ανάλογη κατάσταση στα γραφεία της στην Ισπανία. Φορολογικές αρχές έκαναν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Goοgle την περασμένη εβδομάδα αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν την εταιρεία με πιθανές φοροδιαφυγές σύμφωνα δημοσιεύματα Ισπανικών μέσων ενημέρωσης.money google

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί 30 Ιουνίου στο “Madrid ” της Google όπως ονομάζει η εταιρεία την τοπική της έδρα.

Οι αρχές αναζητούσαν ΦΠΑ που δεν είχε καταβληθεί από την Goοgle. Αρχικά, οι υπάλληλοι της Goοgle αρνήθηκαν την είσοδο στις φορολογικές αρχές, αλλά όχι για πολύ. Η επιθεώρηση διήρκεσε έως τις 18:30 το βράδυ.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε μετά την ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με την τοπική φορολογική νομοθεσία και ότι θα συνεργαστεί θα με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας.

Στο τέλος του Μάη, οι γαλλικές αρχές έκαναν έφοδο στην έδρα της εταιρείας στο Παρίσι, καθώς υποστηρίζουν ότι η Google οφείλει στη Γαλλία 1,6 δις ευρώ.

Νωρίτερα φέτος, η Goοgle είχε προβλήματα και με τις βρετανικές αρχές, που κατηγόρησαν την εταιρεία ότι δεν πληρώνει φόρους τα τελευταία χρόνια. Έτσι η Google συμφώνησε να πληρώσει 130 λίρες για τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι Γαλλικές αρχές δεν φαίνονται όμως τόσο πρόθυμες για ένα παρόμοιο διακανονισμό.

Και οι τρεις χώρες ερευνούν την Goοgle για τον ίδιο λόγο. Όπως και πολλές άλλες πολυεθνικές εταιρείες, η Google κατευθύνει τα κέρδη της από τις τρεις παραπάνω χώρες στην βάση της στην Ιρλανδία, γιατί η χώρα έχει τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).