Τι δεν μας λέει η Google: Η αποκάλυψη της σχέσης Google Κυβέρνησης

Η έχει αναφερθεί σαν “η καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κανείς στην Αμερική” από το Insider, και μάλλον ότι το μήνυμα έφτασε στο Καπιτώλιο καθώς 197 άτομα από την κυβέρνηση έχουν μετακινηθεί στην Goοgle από τότε που ο Obama ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Η παρακάτω εικόνα συμβολίζει την “περιστρεφόμενη πόρτα” και είναι φτιαγμένη διαδραστικά από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Campaign for Accountability (CfA). google

Η εικόνα είναι μια απόπειρα αποκάλυψης της Google και έχει σαν στόχο να φωτίσει περισσότερο την εταιρεία που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά, και γνωρίζουμε ελάχιστα.

Η εκτελεστικός διευθυντής της CfA Anne Weismann, αναφέρει:

Η Goοgle είναι εδώ και καιρό ένθερμος υποστηρικτής της διαφάνειας στην κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, ακόμη και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Δεν είναι όμως, διαφανής στις σχέσεις της με την κυβέρνηση. Το GTP θα φωτίσει το πώς η Goοgle επηρεάζει τα κυβερνητικά στελέχη μας, τις δημόσιες πολιτικές και τον τρόπο που ζούμε.

 

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι 28 μετακινήσεις μεταξύ της Goοgle και της κυβέρνησης αφορούσαν την εθνική ασφάλεια, τις υπηρεσίες πληροφοριών ή το Υπουργείο Άμυνας, μεταδίδει το .

Η εταιρία έχει προσλάβει στρατηγικά άτομα από κυβερνητικές υπηρεσίες που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, όπως την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Η Goοgle, ή μάλλον το κύριο δικηγορικό της γραφείο, έχουν προσλάβει αρκετούς ανθρώπους από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, έναν οργανισμό που διεξάγει έρευνες για τη συμπεριφορά της εταιρείας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και για αντιμονοπωλιακούς λόγους.

Η CfA χρησιμοποίησε στοιχεία που είναι διαθέσιμα δημόσια για να δείξει το πόσο συχνά η Goοgle προσκαλείται να καθίσει δίπλα σε κυβερνητικούς του Λευκού Οίκου – αποκαλύπτοντας ότι είχε περισσότερες από μία συνεδριάσεις την εβδομάδα από τότε που ο Obama έγινε πρόεδρος.

Το σύνολο; 427 φορές.

 

Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν πως μοιάζουν οι συναντήσεις του Λευκού Οίκου και της Google. (κλικ για μεγέθυνση)

Μπορείτε να εξερευνήσετε τα δεδομένα για να μάθετε πόσες φορές ακριβώς συναντήθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσωπο με πρόσωπο με τον Schmidt και άλλα βασικά στελέχη της Goοgle.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Google Transparency Project

 

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).