Πως ανακάλυψε η Google 25.000 εφαρμογές Android με malware

και : Χρησιμοποιώντας μια ανοικτή πλατφόρμα, όπως το Android σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε πρόθυμοι μαζί με τα καλά να ρισκάρετε και για τα κακά. Χωρίς να θέλουμε να καταπιαστούμε σε μια συζήτηση με τα υπέρ και τα κατά ανάμεσα στο Android και στο iOS συζήτηση, είναι γεγονός ότι το Android φιλοξενεί περισσότερα malware από ότι η πλατφόρμα του iOS και αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο ανοιχτό οικοσύστημα του.

Έτσι οι μηχανικοί της Google προσπαθούν συνεχώς να ανακαλύπτουν τρόπους να εντοπίζουν τα malware που ανεβαίνουν στο Google Store και περιμένουν τους ανυποψίαστους χρήστες. malware

Ένα πρόσφατο άρθρο του Trends περιγράφει πώς γίνεται αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Google.

Σύμφωνα με την Google λοιπόν, η κάθε έχει σαρωθεί για malware και άλλα exploits πριν καταλήξει στο Play Store.

Όμως έχουμε παρατηρήσει ότι οι σαρώσεις δεν βοηθούν πάντα, και κάθε app που κατεβάζετε θα μπορούσε να περιέχει κάποιο malware ή άλλα άγνωστα exploits.

Για να καταπολεμηθεί αυτό, η Google δοκιμάζει κάθε εφαρμογή μέσω μιας συσκευής Android. Πραγματοποιεί δηλαδή την εγκατάσταση κανονικά από το Play Store σε ένα κανονικό περιβάλλον κάποιας συσκευής. Μετά περιμένει συλλέγοντας τις που μεταδίδονται μεταξύ της συσκευής και των διακομιστών της Google.

Έτσι οι μηχανικοί μπορούν να δουν αν η εφαρμογή συμπεριφέρεται ύποπτα ή κάνει πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνει με τις ρυθμίσεις ή τα πρωτόκολλα (χωρίς άδεια).

Εάν μια εφαρμογή προσπαθεί να διακόψει την επικοινωνία μεταξύ των διακομιστών της Google και της συσκευής, οι μηχανικοί αναλύουν τα στοιχεία σύνδεσης και ανακαλύπτουν τι εγκατέστησε η εφαρμογή.

Να αναφέρουμε ότι ο παραπάνω είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιεί η Google για να προστατεύσει τους χρήστες του Android.

Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι καμία από τις διαδικασίες αυτές δεν είναι τέλεια και μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε εφαρμογές με Μalware από το Play Store.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).