Ευρωπαϊκή Επιτροπή: πρόστιμο 9 δις για την Google;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να ετοιμάζει ένα πρόστιμο μαμούθ (9 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την Google της Alphabet, για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο κοινοτικός παρατηρητής ανταγωνισμού κατηγόρησε την Google τον Απρίλιο του 2015 ότι παρουσίαζε αλλοιωμένα αποτελέσματα αναζήτησης στο διαδίκτυο για να ευνοήσει δικές της υπηρεσίες σε βάρος ανταγωνιστικών υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίστηκε από τα τέλη του 2010.Google

Πριν από λίγο καιρό, άνθρωποι γνώριζαν το θέμα, δήλωσαν στο Reuters ότι πίστευαν ότι μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες συμβιβασμού τα προηγούμενα έξι χρόνια, η Google δεν είχε σχέδια να διευθετήσει τους ισχυρισμούς αυτούς εκτός εάν η επιτροπή άλλαξε τη στάση της.

Η εταιρεία με τη μηχανή αναζήτησης, είναι αντικείμενο έρευνας από την Επιτροπή από το 2010, όταν δέχτηκε καταγγελίες από Αμερικανούς και Ευρωπαίους ανταγωνιστές της Goοgle.

Εάν κριθεί ένοχη παραβίασης των αντιμονοπωλιακών κανόνων, θα αντιμετωπίσει πρόστιμα που φτάνουν έως και το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της, κάτι που στην περίπτωση της Goοgle μπορεί να είναι πάνω από 6 δισ. Ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που εκδόθηκε μέχρι σήμερα ήταν ένα πρόστιμο 1,1 δισ. Ευρώ που επιβλήθηκε στην Intel το 2009.

Εκτός από το πρόστιμο, το Reuters πιστεύει ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να σταματήσει την Google να χρησιμοποιεί τις εικαζόμενες πρακτικές της, αλλά δεν είναι σαφές ποια μέτρα θα μπορούσε να υιοθετήσει η εταιρεία για να εξισορροπήσει το πεδίο ανταγωνισμού για τις ανταγωνιστικές εταιρείες.

Η Goοgle συμφώνησε να καταβάλει τον προηγούμενο μήνα φόρο 306 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιταλία και την Ιρλανδία, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί μια ποινική έρευνα για το αν η εταιρεία απέφυγε να πληρώσει φόρους στο σύνολο των εσόδων της για περισσότερο από μια δεκαετία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).