Σήμερα το κατηγορητήριο της Google από την αντιμονοπωλιακή αρχή της Ευρώπης

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, η ρυθμιστική ανταγωνισμού στην Ευρώπη ήταν έτοιμη να κινηθεί εναντίον της . Οι κατηγορίες εναντίον της αμερικάνικης εταιρείας του διαδικτύου είναι βασισμένες σε μία έρευνα που πραγματοποιείται εδώ και πέντε χρόνια, η οποία έχει σταματήσει τρεις φορές πυροδοτώντας πολιτικές θύελλες.

Σύμφωνα με την Wall Street ο ρυθμιστής ανταγωνισμού στην Ευρώπη φέρεται να σχεδιάζει να καταθέσει, σήμερα Τετάρτη, το πρώτο επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της Google γιατί παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.eu-court google

Οι κατηγορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο θα είναι οι πρώτες σημαντικές μετά την περίπτωση της που έχει ήδη καταδικασθεί από την ίδια ομάδα πριν από μια δεκαετία.

Το Recode ανέφερε επίσης ότι σήμερα η Margrethe Vestager, η οποία ανέλαβε Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ το Νοέμβριο, πετάει για τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη και μπορεί να κάνει μια δήλωση μετά τη συνάντηση των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπόθεση εναντίον της Microsoft πήρε πάνω από δεκαέξι χρόνια να ολοκληρωθεί αφού μετά από την αρχική καταγγελία το 1993 το ψήφισμα και η ανακοίνωση για το τελικό πρόστιμο ήρθε το . Η Αντιμονοπωλιακή Ένωση της Ευρώπης είχε ορίσει τότε, ένα πρόστιμο που έφτανε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η εταιρεία τα πλήρωνε μέχρι το και το .

Οπότε η περίπτωση της Google είναι πιθανό να χρειαστεί ένα εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί πλήρως.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).