Ευρωπαίοι πάροχοι θέλουν να αποκλείσουν τις διαφημίσεις της Google

Μια δημοσίευση της ισχυρίζεται ότι τα ευρωπαϊκά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζονται να σταματήσουν την προβολή διαφημίσεων μέσω του Web (χωρίς να αναφέρουν την ).Europe Google

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι Ευρωπαίοι πάροχοι κινητής θα εγκαταστήσουν ένα λογισμικό στα κέντρα δεδομένων τους, που θα μπλοκάρει τις διαφημίσεις σε ιστοσελίδες και εφαρμογές, αλλά όχι τις διαφημίσεις που προέρχονται από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το σχέδιο θα ήταν καταστροφικό για τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τη διαφήμιση και ο στόχος του ει φυσικά να σπάσει το μονοπώλιο της Google.

Η δημοσίευση της FT αναφέρει ότι “ένα στέλεχος ευρωπαϊκού πάροχου επιβεβαίωσε ότι αρκετές εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τον αποκλεισμό διαφημήσεων από φέτος” με ένα λογισμικό που θα είναι προαιρετικά διαθέσιμο, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο εφαρμογής της τεχνολογίας αποκλεισμού σε ολόκληρα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Google άρχισε ήδη να θεωρείται ανταγωνίστρια εταιρεία για όλους τους πάροχους κινητής τηλεφωνίας με το Project Fi, μια υπηρεσία που προσφέρει φθηνό και χρεώνει μόνο τα δεδομένα που έχουν καταναλωθεί από τον τελικό χρήστη.

  Προσοχή: ευπάθειες στα κινητά της Xiaomi

Έτσι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου είναι πολύ φυσικό να επιθυμούν την “εξόντωση” του νέου τους αντιπάλου.

Αυτό φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι εφικτό, καθώς τα ευρωπαϊκά δίκτυα μπορούν να δοκιμάσουν το λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων, αλλά η Google δεν θα πέσει αμαχητί. Εξάλλου είναι κάπως δύσκολο να επιτρέψει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποκλείσουν διαφημίσεις σε ιστοσελίδες για το δικό τους όφελος.

Οι χρήστες του διαδικτύου είναι ελεύθεροι και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να είναι να χρησιμοποιούν ειδικά λογισμικά όπως το στους υπολογιστές τους. Οι πάροχοι από την άλλη καλά θα κάνουν να κοιτάζουν την δουλειά τους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


60  +    =  64