Η Google πρόσθεσε μια προειδοποίηση ασφάλειας σε όσους χρησιμοποιούν το Microsoft Edge

Το νέο Edge της Microsoft και το Google Chrome είναι πολύ παρόμοιοι περιηγητές, καθώς και οι είναι χτισμένοι στην πλατφόρμα Chromium.

Edge

Η Microsoft μετά την αλλαγή που έκανε και πέρασε από την δική της πλατφόρμα περιήγησης στο Chromium, ο νέος Edge έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία του. Φαίνεται λοιπόν, ότι οι μετρήσεις τον καθιστούν “επικίνδυνο” αντίπαλο και έτσι η Google αύξησε τις προειδοποιήσεις και τα τρομακτικά σε όσους τρέχουν τον Edge.

Η ιστορία δεν είναι ιδιαίτερα νέα. Στο παρελθόν, η Google παρουσίασε στους χρήστες του Edge μια προειδοποίηση όταν αυτοί άνοιγαν υπηρεσίες της, όπως οι Google Teams, το Gmail , τα Έγγραφα Google και το YouTube Music.

Οι υπηρεσίας της Google μπορούν εύκολα να καταλάβουν ποιον browser χρησιμοποιείτε για να επισκέπτεστε τις σελίδες τους, οπότε αναλόγως τι βρίσκουν πράττουν και κατάλληλα. Έτσι, αν είστε με τον νέο Edge και μπείτε στο Chrome Web Store για να βρείτε , που είναι πλέον συμβατά με τον Edge λόγω της κοινής πλατφόρμας Chromium, θα δείτε μία ωραία προειδοποίηση ς.

Θα δείτε να σας “συνιστά” να αφήσετε τον Edge και να πάτε στον Chrome για την ασφαλή χρήση των επεκτάσεων. Και για να μην ψάχνεστε σας παραθέτει και ένα link για την του Google Chrome.

Ως εδώ καλά. Δικό της το Web Store δικιά της και η σύσταση. Όμως είναι στοχευμένη επίτηδες στο Edge, καθώς η Google δεν εμφανίζει την συγκεκριμένη σύσταση σε άλλα προγράμματα περιήγησης του Chromium, όπως το Opera και το Brave.

Η προειδοποίηση της Google δεν επηρεάζει στην πραγματικότητα την ικανότητα του Εdge να χρησιμοποιεί και να εκτελεί τις επεκτάσεις Chrome με ασφάλεια. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις όπως συνήθως, αλλά πατάνε στο ότι οι προειδοποιήσεις ασφαλείας θα μπορούσαν να τρομάξουν τους ημιμαθείς χρήστες και να τους απομακρύνουν από το Edge.

Πέρυσι, η Google είχε δηλώσει ότι δεν εμποδίζει το Microsoft Εdge , αλλά μάλλον ήταν μία απλή διπλωματική δήλωση, όπως των πολιτικών. Στα τελευταία χρόνια, οι μάχες των browsers έχουν γίνει πιο περίπλοκες καθώς κανείς δεν θέλει να μοιραστεί την αγορά.

Στο παρελθόν, οι κατασκευαστές του Vivaldi, που και αυτός λειτουργεί με βάση το Chromium, επίσης διαμαρτυρήθηκαν για «λάθη» που προκλήθηκαν από την Google και διέσπασαν τον browser.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).