Η Google πρόσθεσε μια προειδοποίηση ασφάλειας σε όσους χρησιμοποιούν το Microsoft Edge


Το νέο Edge της Microsoft και το Google Chrome είναι πολύ παρόμοιοι περιηγητές, καθώς και οι δύο είναι χτισμένοι στην πλατφόρμα Chromium.

Edge

Η Microsoft μετά την αλλαγή που έκανε και πέρασε από την δική της πλατφόρμα περιήγησης στο Chromium, ο νέος Edge έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία του. Φαίνεται λοιπόν, ότι οι μετρήσεις τον καθιστούν “επικίνδυνο” αντίπαλο και έτσι η Google αύξησε τις προειδοποιήσεις και τα τρομακτικά μηνύματα σε όσους τρέχουν τον Edge.

Η ιστορία δεν είναι ιδιαίτερα νέα. Στο παρελθόν, η Google παρουσίασε στους χρήστες του Edge μια προειδοποίηση όταν αυτοί άνοιγαν υπηρεσίες της, όπως οι Google Teams, το Gmail , τα Έγγραφα Google και το YouTube Music.

Οι υπηρεσίας της Google μπορούν εύκολα να καταλάβουν ποιον browser χρησιμοποιείτε για να επισκέπτεστε τις σελίδες τους, οπότε αναλόγως τι βρίσκουν πράττουν και κατάλληλα. Έτσι, αν είστε με τον νέο Edge και μπείτε στο Chrome Web Store για να βρείτε extensions, που είναι πλέον συμβατά με τον Edge λόγω της κοινής πλατφόρμας Chromium, θα δείτε μία ωραία προειδοποίηση ασφάλειας.

Θα δείτε να σας “συνιστά” να αφήσετε τον Edge και να πάτε στον Chrome για την ασφαλή χρήση των επεκτάσεων. Και για να μην ψάχνεστε σας παραθέτει και ένα link για την λήψη του Google Chrome.

Ως εδώ καλά. Δικό της το Web Store δικιά της και η σύσταση. Όμως είναι στοχευμένη επίτηδες στο Edge, καθώς η Google δεν εμφανίζει την συγκεκριμένη σύσταση σε άλλα προγράμματα περιήγησης του Chromium, όπως το Opera και το Brave.

Η προειδοποίηση της Google δεν επηρεάζει στην πραγματικότητα την ικανότητα του Εdge να χρησιμοποιεί και να εκτελεί τις επεκτάσεις Chrome με ασφάλεια. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις όπως συνήθως, αλλά πατάνε στο ότι οι προειδοποιήσεις ασφαλείας θα μπορούσαν να τρομάξουν τους ημιμαθείς χρήστες και να τους απομακρύνουν από το Edge.

Πέρυσι, η Google είχε δηλώσει ότι δεν εμποδίζει το Microsoft Εdge , αλλά μάλλον ήταν μία απλή διπλωματική δήλωση, όπως των πολιτικών. Στα τελευταία χρόνια, οι μάχες των browsers έχουν γίνει πιο περίπλοκες καθώς κανείς δεν θέλει να μοιραστεί την αγορά.

Στο παρελθόν, οι κατασκευαστές του Vivaldi, που και αυτός λειτουργεί με βάση το Chromium, επίσης διαμαρτυρήθηκαν για «λάθη» που προκλήθηκαν από την Google και διέσπασαν τον browser.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news