Η Google θα απλώσει νέο καλώδιο στον Ειρηνικό Ωκεανό

Η Google εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μια τεράστια νέα επένδυση με ένα καλώδιο Διαδικτύου που θα διαχύσει όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποίος αναφέρει ότι η πληροφορία έρχεται από ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η απόφαση έρχεται σαν κίνηση της εταιρείας να επεκτείνει τα ιδιωτικά δίκτυα.

google

Η κίνηση αυτή θα δώσει στην Goοgle, καθώς και σε κάθε άλλη εταιρεία που θα συνεργαστεί, περισσότερο έλεγχο στην ποιότητας και στην ιεράρχηση της κυκλοφορίας του διαδικτύου πολύ πριν φτάσει στους καταναλωτές. Το νέο καλώδιο θα συνδέσει τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας που βρίσκονται στην Ιαπωνία.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Goοgle κάνει κάτι τέτοιο αφού η εταιρεία αγόρασε ένα καλώδιο το 2010 που κόστιζε 300 εκατομμύρια δολάρια, σε συνεργασία με άλλες τηλεφωνικές εταιρίες.

Οι τύποι των ιδιωτικών δικτύων που η Goοgle ελπίζει να βελτιώσει είναι αυτά που ασχολούνται αποκλειστικά με την πρόσβαση στο σπίτι, τα γραφεία και τις επιχειρήσεις, παρέχοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, δεδομένου ότι δεν μπορεί να προσπελαστεί από συσκευές εκτός του δικτύου.

Η δημοσίευση αναφέρει ότι ένα μεγάλο μέρος του εύρους ζώνης που χρησιμοποιεί η Gοogle προορίζεται για το ιδιωτικό της δίκτυο “Β4” το οποία μεταφέρει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βίντεο από το YouTube και άλλα μεταξύ των κέντρων δεδομένων της εταιρείας. Το “Β4” έχει ήδη περισσότερη κίνηση από τα δίκτυα που χρησιμοποιεί η για το ευρύ κοινό για αποτελέσματα αναζήτησης ή βίντεο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).